Најновије

Рестрикције плина у Сомбору

СОМБОР - ЈКП „Енергана“ у Сомбору најавила је рестрикције у испоруци топлотне енергије, а загревање станова од данас ће бити умањено за 50 одсто. Грејање пуним капацитетом биће у јутарњим и вечерњим часовима, док ће у времену од 10 до 18 сати бити редуковано - саопштили су у „Енергани“.
Рстрикције у Сомбору (Фото: ЈуТјуб)

Рстрикције у Сомбору (Фото: ЈуТјуб)

Разлог за рестрикције су смањене испоруке гаса због блокаде рачуна и дуга од 170 милиона динара локалном дистрибутеру „Сомбор-гасу“, односно, „Србијагасу“. Из „Енергане“ апелују на потрошаче који им дугују више од 130 милиона динара да измире обавезе, како би се избегле даље рестрикције и евентуални потпуни прекид грејања због недостатка енергента. Ово је трећи пут у овој години да блокада рачуна представља озбиљан проблем, на који су упозоравали надлежни још почетком године и који би могао да доведе до озбиљних последица по пословање „Енергане“. В. д. директора Јован Гајин тврди да је „Енергана“ немоћна да превазиђе ово стање и одблокира рачун. - Ми тај дуг из текућег пословања не можемо да намиримо, чак и да наплатимо сва потраживања од 136 милиона динара. Судбина читавог система зависи од преговора између градских власти и дистрибутера гаса, који су у току - каже Гајин.
Прочитајте још:Вучић: Брисел више не молимо!Шешељ: Хрвати жале што нисам Хрват!
  Заменик градоначелника Владислав Живановић потврдио је да градска администрација води преговоре са „Србијагасом“ о репрогрму дуга, али решење још није на видику. Због техничких пропуста, нова топлана није оспособљена за грејање на мазут, па Сомборци страхују да би ова зима могла да буде једна од најнеизвеснијих за 4.000 домаћинстава прикључених на градски топловод. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА