Најновије

Медији у САД: Москва види ширење НАТО-а на бивше чланице СССР као директну агресију

ЛОС АНЂЕЛЕС- Амерички лист Los Angeles Times предочио је свпојим читаоцима да је нова војна доктрина Русије НАТО означила као „главну претњу” и утврдила право Москве да прва примени нукеарно оружје ако буде потребно да спречи „агресију која би могла довести у питање само постојање Русије”.
Русија и Западни савезници ( Фото: eurasian-defence.ru)

Русија и Западни савезници ( Фото: eurasian-defence.ru)

Исти лист је проценио да нова руска војна доктрина има за циљ да повећа притисак на САД и на западну војну алијансу да одустану од покушаја да Москви преотму Украјину и претворе је у свог стратешког савезника. Новом доктрином се такође указује – оценио је Los Angeles Times – да Москва у плановима САД  и НАТО срачунатим на постављање противракетне одбране у Европи види нарушавање „равнотеже у региону” и „глобалне стабилности и односа снага у ракетно-нуклеарној сфери”. А такође: „први пут указује да је за Русију приоритет „заштита природних ресура и поморских арктичких путева”.
Прочитајте још:НАТО и САД се повлаче из Авганистана, у страху од напада крије се време церемоније!Катастрофа на мору: У Грчкој гори трајект са 466 путника!
Los Angeles Times је из руске доктрине извео и закључак да Кремљ на ширење НАТО на бивше совјетске територије гледа као на агресију и да западну алијансу оптужује да преузима „глобалне функције уз кршење норми међународног права”. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА