Најновије

Бивши КФОР-овац вратио одликовања: "НАТО је злочиначка организација!"

ПРАГ - Бивши чешки војни лекар, ветеран из мисија на Косову, у БиХ и Авганистану, затражио је од чешког министра одбране да му одузме одликовања НАТО јер се не слаже с политиком Запада према Русији и јер се стиди што је служио "злочиначкој организацији".
НАТО одликовање за службу у оквиру КФОР мисије (Фото: Википедија)

НАТО одликовање за службу у оквиру КФОР мисије (Фото: Википедија)

"Импулс за тај корак је садашњи политички развој", казао је за данашњу Младу фронту Днес потпуковник Марек Обртел, некадашњи начелник 11. чешке пољске војне болнице у Авганистану. "Служио сам увек најбоље колико је било у мојој моћи, јер сматрам да таква служба не може да се ради половично. Али већ тада, посебно у вези са сукобом на Косову, почео сам да сумњам у то да је наш пут исправан", написао је Обртел у отвореном писму. Чешки војни лекар затражио је да му се одузму четири медаље НАТО које су му додељене за службу у иностраним мировним мисијама, зато што се, како је написао, стиди што је служио "злочиначкој организацији" која на челу са САД "намеће своје интересе свету и изазива оружане сукобе". Обртел је сматра да САД због тога што наводно економски пропадају, желе да изазову светски рат с Русијом и да за то злоупотребе територију Европе. Чешки потпуковник је похвалио је председнике Русије и Чешке, Владимира Путина и Милоша Земана који по његовој оцени називају ствари правим именом и подсећа Чехе да је Русија део Европе. "У новом Хладном рату стојим на страни председника Путина", написао је Обртел. Министарство одбране Чешке је поручило Обртелу да не постоји пропис по ком би оно могло да му одузме медаље, и да, ако жели да их се одрекне, мора сам да их врати.
Прочитајте још:Војска Србије шаље војнике на КиМ да би играли фудбал са КФОР-омГенерал КФОР-а: Свако јутро смо проналазили убијене Србе!Медији у САД: Москва види ширење НАТО-а на бивше чланице СССР као директну агресију
Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА