Најновије

(ФОТО) Клизиште прети манастиру Никоље: Карађорђевићи посетили монахиње

ТОПОЛА -  Престолонаследник Александар и принцеза Катарина однели су помоћ данас у Тополу и околна села, једно од најтеже погођених подручја поплавама у Србији, и посетили породицу трагично настрадалог ватрогасца Дејана Лазаревића и његовој удовици и деци изразили саучешће.
Манастир Никоље код Доње Шатроње у Тополи (Фото: Двор)

Манастир Никоље код Доње Шатроње у Тополи (Фото: Двор)

- У име моје породице и у своје име, изражавам најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најмилије у поплавама. Моја породица и ја учинићемо све да у овој тешкој ситуацији помогнемо свима који су у невољи. Упутио сам позив свим члановима и симпатизерима удружење Краљевина Србија које ради под мојим покровитељством. Замолио сам их да се ставе на располагање Сектору за ванредне ситуације и пруже максималну подршку и помоћ суграђанима који су у невољи. Морамо да радимо заједно како бисмо што пре превазишли тешкоће које су задесиле велики број наших грађана. Молим вас да се придржавате упутстава и налога надлежних служби, јер су ваши животи најважнији, а сваки материјални губитак можемо надокнадити заједничким трудом и радом - поручио је Карађорђевић.

Њихова Краљевска Височанства посетили су онда село Наталинци где је потопљено 30 кућа и мештанима однели дечију гардеробу, пелене, храну и воду. Затим су отишли у кућу трагично настрадалог ватрогасца Дејана Лазаревића и његовој удовици и деци изразили саучешће. Њихова Краљевска Височанства посетили су и село Блазнава у коме је вода однела мост преко Јасенице. Краљевски пар је разговарао са мештанима и поручио им да морају да поштују упутства надлежних и да првенствено спасу себе и своје најближе, јер је у овој ситуацији најважније спашавање људских живота и показивање солидарности са онима који су најугроженији.

Њихова Краљевска Височанства отишли су и до манастира Никоље чији је конак уништен, а клизиште прети да затрпа и конак и црквицу која је сагрђена почетком 15. века. Манастир је до синоћ био потпуно одсечен од света.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА