Најновије

(ВИДЕО) Геј парада у Сплиту: Нико из владе није био, али хомосексуалци обезбеђени!

СПЛИТ/ЗАГРЕБ – Око 300 грађана учествовало је данас на четвртој Паради поноса у Сплиту, која је прошла без инцидената, а обезбеђивало је чак 600 полицајаца.
Застава глобалног покрета Геј прајд

Застава глобалног покрета Геј прајд

Поворка у којој је било мање учесника него ранијих година прошла је централним градским улицама, које су, према извештајима локалних медија, биле готово празне. За разлику од ранијих година, овогодишњој паради нису присуствовали хрватски министри нити градоначелник Сплита Иво Балдасар, који је био у Загребу на седници Главног одбора Социјалдемократске партије. Подршку учесницима параде својим доласком дао је заменик сплитског градоначелника Горан Ковачевић који је изјавио да се овогодишња парада одржава „у сасвим нормалним цивилизацијским околностима”.
„Ту сам да бих се придружио борби за људска права и укидања свих облика дискриминације и развој толеранције у друштву”, рекао је новинарима Ковачевић.
На Сплит прајду присуствовао је и саветник председника Владе Црне Горе за људска права и заштиту од дискриминације Јован Којичић. И овогодишња парада, у организацији удружења Ришпет, одржана је под слоганом „Потпуна равноправност”. Председник тог сплитског удружења Љубомир Матељан поручио је да људска права не могу да буду на чекању и критиковао што нико од чланова Владе није био присутан. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА