Најновије

ГОРЛОВКА: Десетине мртвих у новој казненој операцији кијевске хунте

ДОЊЕЦК - Више десетина цивила погинуло је у ракетном и минобацачком нападу украјинске војске на центар града Горловка на истоку Украјине.
Разарање у Горловки, фото: Crisisua.net

Разарање у Горловки, фото: Crisisua.net

Процењује се да је погинуло између 20 и 30 људи, док број рањених није познат, јавили су локални медији у Доњецку, а преноси Итар-Тасс. Минобацачки и ракетни напади дошли су са обода града, пренели су медији. Украјинска војска и данас гранатира јужне делове Доњецка, што је постало ново кризно жариште на мапи града, изјавили су званичници Доњецка за РИА Новости. Борбе између украјинских и проруских снага су се раније углавном водиле на северозападној периферији Доњецка, пренео је Глас Русије. Ракете "Град" су углавном падале на кафиће и стамбене објекте, а још нема података о рањенима и погинулима.
Погледајте и:Контраофанзива проруских снага у Доњецку и Луганску: Срушен СУ-25 код ГорловкеПАЖЊА: У Горловку срушен украјински Сухој-25 и заробљен пилот!(ВИДЕО) Руси јачи и од шок бомби, заузели полицијску станицу у граду Горловка!
Узбуна за ваздушну опасност се чула и у Луганску и тај град се спрема за нови авионски напад. Артиљеријска паљба чула се данас и на један километар од места пада малезијског авиона на истоку Украјине под контролом проруских бораца, јавља Франс прес са лица места. АФП додаје да се види густ дим и да неки мештани беже. Оближњи контролни пункт проруских активиста је напуштен. С друге стране, међународни истражитељи отказали су путовање до места пада авиона због сукоба, изјавио је представник мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) на лицу места. У петак је у нападима украјинских снага на градове на истоку земље, које под контролом држе проруске снаге, погинуло 19, а повређено 60 људи. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА