Најновије

Леви: Хамас није много другачији од АлКаиде!

БЕОГРАД - Јосеф Леви, амбасадор Израела у Београду, за лист Политика је изјавио да "Хамас није много другачији од АлКаиде".
Јозеф Леви (Фото: ЈуТјуб)

Јозеф Леви (Фото: ЈуТјуб)

„Све смо покушали, али једини одговор који смо добили јесте опредељеност Хамаса за борбу и терор против Израела. Та терористичка организација је победила на демократским изборима одржаним 2006. претворивши Газу у ноћну мору терора, крвопролића и насиља. Хамас није много другачији од Ал Каиде или Идила, јер верује да Израел мора нестати, а Јевреји бити убијени, што представља отворени позив на геноцид у 21. веку”, каже Леви и додаје да је стотине израелских људи, жена и деце убијено у терористичким самоубилачким нападима Хамаса у аутобусима, супермаркетима, дискотекама и кафићима.
Прочитајте још: ДС: СНС покушава оптужбама да сакрије лажи о уговорима
„Неки тврде да је циљ Хамаса повратак на границе из 1967. То је лаж. Повлачењем Израела, Палестинци су добили територију у Гази до последњег центиметра. Циљ Хамаса је заправо да избрише Израел са мапе света. Управо зато сам тужан када неки коментатори наступају као адвокати ове терористичке организације. Јер, када лидери Хамаса говоре о отварању границе, питам се да ли би било која земља на свету отворила границу са Ал Каидом?” - каже Леви за лист Политика. Извор: Политика / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА