Најновије

Динкићеви и Пајтићеви људе против Вучића!

КРАГУЈЕВАЦ - Председник Скупштине града Крагујевца Саша Миленић рекао је данас да Србија не може да изађе из кризе без обарања владе Александра Вучића.
Удар на премијера (фото Јутјуб)

Удар на премијера (фото Јутјуб)

- Србија се налази у економској парализи из које неће моћи да изађе без обарања Српске напредне странке (СНС) и потпуно деструктивне владе Александра Вучића, казао је Миленић на седници Скупштине града Крагујевца. - Поента је да Заједно за Шумадију и скупштинска већина у Крагујевцу упозоравају да локална самоуправа води политику развоја и успева да изузетне резултате постигне и у максимално деструктивном економском амбијенту владе Александра Вучића, рекао је Миленић. Наиме, одборници крагујевачке скупштине тајним гласањем изабрали су данас нове чланове Градског већа из опозиционе Демократске странке са којом је недавно Заједно за Шумадију потписала коалициони споразум. За нове чланове Градског већа гласало је 53 од укупно 87 колико има Скупштина града Крагујевца. За председника скупштине Сашу Миленића (ЗЗШ) именовање демократа је велика победа демократије у Шумадији. Миленић је додао да за њега није бесмислено да човек из ДС буде задужен за сарадњу са владом јер је, како је рекао, управо у томе демократија. Миленић је додао и да Владу Србије воде партије које саму владу и "своје градове" виде за партијски плен, као и да СНС грађанима Крагујевца нуди блокиране путеве и гашење приватних предузећа, а локалној самоуправи намеће кредите да би функционисала.
Прочитајте још:ВУЧИЋ: Србиjа неће уцењивати РусиjуГашић са Шојгуом
Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић је рекао да је тај град брутално притиснут од владе, али да у таквој ситуацији функционише боље него градови у којима су нарпедњаци на власти. Реагујући на изјаве челника Крагујевца, представник напредњака Радомир Николић је локалној власти поручио да питају владу шта их све интересује, а да је он у Скупштини града јер брине о грађанима у Крагујевцу. "Волео бих овде да чујем шта ће нова коалиција да уради", рекао је Николић и додао да "ако тај коалициони споразум има за основ рушење власти, како онда локална власт мисли да планира стабилно да функционише". Он је додао да "Крагујевац без владе не може да претекне зато што је досло до краја". На седници скупштине саопштено је и да одборничка група напреднајка сада има 21 одборника, јер су два члана ДСС прешла у СНС. Скупштина града Крагујевца има 87 одборника, а власт имају З ЗШ у реоснивању са 24 одборника, уз подршку 10 одборника ДС, шест из ЛДП - СПО, 11 из "Покрета за наш град - Небојша Здравковић" и четири из ЈС -ПУПС, као и два независна одборника.. У опозицији су СНС са 21 одборником, СПС са шест и ДСС са три одборника. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА