Најновије

СНС: Демократама криво због успеха Владе, своје пљачке заборавили

БЕОГРАД - Српска напредна странка (СНС) одбацила је данас оптужбе лидера Демократске странке (ДС) Бојана Пајтића да је уговор са Етихадом лош и саопштила да је жалосно што је ДС-у криво због успеха Владе Србије и српских компанија, као што је Ер Србија.
"Оплели" по демократама, фото: Мондо.рс

"Оплели" по демократама, фото: Мондо.рс

"Њихово је право да буду злуради и завидни због успеха ове владе предвођене премијером Александром Вучићем, али обећавамо грађанима да ћемо учинити све да их спречимо у њиховој намери да отерају инвеститоре, и да Србију поново врате у жабокречину, у којој су је годинама држали, мешетарећи и прикривајући своје пљачке", навео је СНС у одговору на изјаву председника ДС Бојана Пајтића. СНС је саопштио да ДС не може да се навикне на чињеницу да коначно нека влада ради у интересу српских фирми, српске привреде и грађана Србије, "за разлику од њих, који су пљачкали и уништавали све што је државно, пунећи своје џепове, купујући лимузине и раскошне виле". "Грађани Србије су видели како смо прошли с Пајтићевим Милетом Јерковићем, а видели су и како компанија Етихад улаже, и како ће, од губиташке фирме (ЈАТ), коначно да направи профитабилну фирму", навео је СНС. Поводом оцене Пајтића да је премијер Александар Вучић свесно избегао да каже да је милијарда долара из Емирата за републички буџет ново задуживање које ће враћати грађани, СНС је навео да је милијарда долара из УАЕ добијена на десет година са два одсто камате.
Повезано:Паjтић: Уговор са Eтихадом штетан за СрбиjуДинкићеви и Пајтићеви људе против Вучића! 
"Ранија власт, предвођена ДС-ом, узимала је милијарде са огромном каматом од 7,55 одсто. Србија се данас задужује због плата и пензија које су они подигли током своје владавине, како би се, пред изборе, додворили бирачима", поручио је СНС. СНС је саопштио да је једнако жалосно и то што се демократе не сећају преговора Борислава Стефановића и уговора које је потписивао за Нафтну индустрију Србије, као ни тога како је шеф војвођанског режима Бојан Пајтић "покрао Развојну банку Војводине и Развојни фонд Војводине". Додаје се да је ДС "још мање сећа 500.000 радника које је током своје владавине оставила без посла и наде, чија су предузећа уништили, а покрадену имовину ставили у своје џепове". "Грађани Србије одлично виде ко је фирме уништавао, а ко их подиже, ко је земљу рушио, а ко је гради", пише у саопштењу СНС-а.
Председник ДС-а Бојан Пајтић оценио је раније данас да је премијер Србије Александар Вучић свесно избегао да каже да је милијарда долара из Емирата за републички буџет ново задуживање које ће враћати грађани и тиме покушао да сакрије лош уговор са Етихадом. "То је свесно пропустио да нагласи како би забашурио лош уговор са Етихадом и да би се нешто што је кредит представило као поклон, односно донација", наводи се у изјави председника Демократске странке.
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА