Најновије

Експлозије одјекују у Доњецку, троје људи погинуло у бомбардовању!

ДОЊЕЦК - Експлозије од јутрос ођекују у неколико четврти Доњецка, упоришта проруских побуњеника на истоку Украјине, где становници већ два дана немају воду, јавља Франс прес са лица места.
Доњецк (Фото: Новороссиа)

Доњецк (Фото: Новороссиа)

Експлозије се чују на истоку града као и у западном делу где се налази аеродром, преноси АФП и додаје да се хуманитарна ситуација погоршава у том граду у којем је живело милион људи пре почетка сукоба пре четири месеца. Становници немају воду од недеље увече јер је у сукобима оштећен један електрични кабл фабрике која пречишћава воду. Због тога су велики редови испред киоска у којима се продаје флаширана вода.
Прочитајте још:Тинејџери планирали да направе масакр у школи!ЗАХАРЧЕНКО:Кијев мора Доњецку Републику признати за државу
Локалне власти су са своје стране организовале дистрибуцију воде која није за пиће, тако да постоје и велики редови испред цистерни с том водом. Власти су упозориле да не знају колико ће дуго трајати радови на поправци оштећеног кабла због свакодневних сукоба у Доњецку између украјинске војске и проруских побуњеника. Најмање три цивила је данас погинуло у бомбардовању града Макивка, око 16 километара од Доњецка, упоришта проруских побуњеника на истоку Украјине, преноси Франс прес са лица места. Украјински званичници су данас саопштили да су снаге украјинске војске на истоку земље заузели још један градић у близини Доњецка, упоришта проруских снага на том подручју. Артиљеријска паљба и даље се чује код железничке станице Макивке, где су се мештани сакрили од сукоба, јавља агенција и додаје да је код тог места новинар Франс преса видео тела једне жене и два мушкарца. Украјински министар унутрашњих послова Арсен Аваков је на свом налогу на Фејсбуку навео да је један војник погинуо, а четворица рањена кад се пре уласка у град Иловајкс, 18 километара источно од Доњецка, батаљон волонтера нашао под паљбом, пренела је агенција АП. Међу повређенима је и командат батаљона украјинске војске за подручје Донбаса Семјон Семенченко, који је навео да су украјинске снаге уништиле три контролна пункта проруских снага. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА