Најновије

"Мерцедес" неће увести санкције Русији

БEOГРAД - Немачка аутомобилска индустриjа неће уводити санкциjе Русиjи, рекао jе директор "Mерцедеса" Дитер Зеце, коjи не веруjе да би то дало одређене резултате, већ да би санкциjе само успориле раст коjи jе свима потребан.
Неће против Путина Фото: netcarshow.com

Неће против Путина Фото: netcarshow.com

Само "Mерцедес" jе у првих шест месеци повећао продаjу на руском тржишту за 40 одсто, а укупна инвестициjа већих немачких фабрика у Русиjи прелази 10 милиjарди евра у последњих пет година, пренео jе РTС. Процене говоре да би, уколико трговина са Русиjом стане, око пола милиона Немаца остало без посла. Зеце jе на презентациjи нове целокупне гаме доставних возила изнео податке да су Русиjа и Jужна Aмерика jедине земље где се продаjа може ширити, као Kина, али у коjоj да би се продао производ, морате имати заjедничку инвестициjу са домаћим партнером. Према његовим речима, раст руског тржишта у сегменту комерциjалних возила jе и раст европског тржишта. - Са аргентинском владом постигли смо споразум да отворимо фабрику са 1.500 запослених, али тражимо да наш аутомобил има статус домаћег возила и да на његово склапање не плаћамо царину и порез. Aргентина ће нам изаћи у сусрет jер ће то смањити незапосленост, рекао jе Зеце за РTС.
Прочитајте још:Временска прогноза за суботу 2. августДилери препакивали дрогу испред Дома здравља
Вилем Бензесен из Kорпорациjе "Даjмлер" такође сматра да jе наjбољи начин сарадње – размена. - Нама jе потребан гас за производњу, а Русима готови производи. У међувремену смо ипак отворили фабрику у Русиjи због пореза и царине. Наш производ jе 30 одсто jефтниjи, а запослили смо, за почетак, 600 радника, рекао jе Бензесен. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА