Најновије

Украјинци стрељали мештане који су одбили да копају ровове

Украјински казнени одреди демонстрирају окрутност која је била својствена фашистима током Великог отаџбинског рата, изјавио је портпарол Луганске народне републике Владимир Иногородскиј у интервјуу руској телевизији LifeNews.
Украјински казнени одреди демонстрирају окрутност која је била својствена фашистима током Великог отаџбинског рата( фото: Фејсбук)

Украјински казнени одреди демонстрирају окрутност која је била својствена фашистима током Великог отаџбинског рата( фото: Фејсбук)

Он је истакао да су у селу Новосветловка код Луганска људе стрељали када су одбили да раде за окупаторе – да копају ровове и подижу утврђења око цркве. „Још једном видимо очигледан фашизам... По речима цивила који су успели да побегну, украјинска армија и страни плаћеници скупљали су људе, и током претходног дана и ноћи терали их да подижу утврђења око цркве. Оне који су одбијали да раде јавно су стрељали” – рекао је Иногородскиј за LifeNews. Како је саопштио командир једне извиђачке јединице устаника ЛНР, затим су украјински војници сатерали људе у цркву и минирали је. Због могућности погибије људи, устаници не могу да уђу у село да их ослободе. „Тако су радили само фашисти током Великог отаџбинског рата. С људске тачке гледишта, то понашање се не може објаснити” – истакао је портпарол ЛНР. По његовим речима, плаћеници из Пољске  Литваније немају части – они ратују у униформама руских оружаних снага. Новосветловка има велики значај због контроле пута који води из Русије у Луганск. Борбе за град трају већ неколико дана.
Прочитајте још:Eво шта каже Србин ослобођен из украјинског заробљеништва!(ВИДЕО И ФОТО) Руси засули Украјинце тепихом бомби, погледајте шта је од њих осталоУбијен шиптарски кољач који је претио Србима у Косовској Митровици
Новосветловку су, како су саопштили представници устаника, заузеле јединице Националне гарде Украјине које броје око 400 људи. У помоћ Националној гарди покушавају да притекну борци батаљона „Дњепар”, саопштили су они. По речима мештана, међу украјинским војницима који бране Новосветловку има људи чија је кожа црна. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА