Најновије

Ескин: Хамас следи идеје творца СС Ханџар дивизије у Босни!

МОСКВА - Авигдон Ескин, израелски публициста, у ауторском тексту за руски лист "Известиа", оштро је критиковао тезу да су проруски борци у Донбасу и борци ХАМАС-а у Гази слични, наводећи да борци Хамаса спроводе нацистичку идеологију јерусалимског муфтије који је за време Хитлерове владавине основао СС ханџар дивизију у Босни.
Авигдон Ескин

Авигдон Ескин

Он је у тексту који представља одговор руском интелектуалцу Александру Проханову истакао да "проруски борци немају ништа заједничко са борцима ХАМАС-а", јер је Проханов у листу Известиа претходно написао да су "Доњецк и Газа градови хероја, градови побратими".
Прочитајте још: Вучић за немачки Фокус: Потребне су нам немачке инвестиције!
Ескин каже да је борцима Доњецка узор борба против нацизма од пре 70 година коју и данас воде, док је борцима Хамаса узор нацистички муфтија Ал-Хусеин чију идеологију и данас заступају. "Борци Хамаса!? То су наследници јерусалимског муфтије Ал-Хусеина који је био директан блиски сарадник Адолфа Хитлера. Муфтије који је направио нацистичке муслиманске дивизије у Босни." - пише Ескин. "Борци Доњецка се боре часно. Борци Хамаса пуцају из болница, школа и на тај начин манипулишу јавношћу." - тврди Ескин. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА