Најновије

Енергетска политика Србије у процепу

Најнасељенија земља Западног Балкана, жели „великим корацима“ у ЕУ, али њена енергетска политика није по вољи Брисела, оцењује Дојче Веле. Београд је са руским Гаспром-ом потписао споразум о изградњи гасовода Јужни ток.
Јужни ток (Фото: Gazprom.com)

Јужни ток (Фото: Gazprom.com)

Цена тог договора би за Србија могла бити превисока. Додуше и одустајање од истог. Јер ова земље без руског гаса има само једину могућност: да се додатно окрене експлоатацији угља. Све земље Западног Балкана ће, пре или касније, постати чланице Европске уније (ЕУ). Питање је само када? Балканска конференција, чији је домаћин у Берлину овог четвртка, 28. августа, немачка канцеларка, Ангела Меркел, биће прилика да се укаже на значај евроинтеграција и подстакне процес придруживања ЕУ.
Не пропустите:Ево који српски град је најбољи за животДок ЕУ одустаје од штедње, ми стежемо каишПаровић: Србија не може да повећа извоз било где!
Тај импулс је за све земље у региону од велико значаја, па тако и за Србију, која не само да је најмногољуднија, него су и њене економске реформе запеле. Београд традиционално балансира између привредних веза са Западом и Русијом. Посебно у енергетском сектору. Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА