Најновије

Јусуфспахић: Зукорлић је злобник, са таквима се не иде ни у Азију, а камоли у Европу

Муфтија србијански Исламске заједнице Србије, Мухамед Јусуфспахић у интервјуу за “Наше новине” каже да “муслимани немају извитоперену линију, ништа национално попут Равне горе или Газиместана, да не опонашају парадере и позере” и да се они који шетају Новим Пазаром “не поносе самим Богом, већ народом, отаџбином, имањем, неимањем”.
"Кад човек нема воде, и за урином посгне својим", каже муфтија Јусуфспахић (принтскрин Јутјуб)

"Кад човек нема воде, и за урином посгне својим", каже муфтија Јусуфспахић (принтскрин Јутјуб)

Муфтија је, такође, отворено говорио о свом односу с муфтијом санџачким Муамером Зукорлићем, називајући га “трговцем и злобником”. - Муфтија Зукорлић је трговац и злобник, а ништа нису бољи ни они који са њиме тргују, па макар били и председници и премијери – каже Јусуфспахић за “Наше” и додаје да Србија мора да спречи проблем, а не да га лечи и да ће то постићи једино уколико власти промене однос према муслиманима у Србији. Муфтија наводи и да муслимани нису они који парадирају, јер они “немају извитоперену линију, не парадирају и не опонашају” већ да то раде они који се “не поносе самим Богом, већ народом, отаџбином, имањем, неимањем”. - Муслиман не парадира, не позира, самим Богом се поноси, њега проноси. Муслиман нема литију, ни као манифестацију побожности, ни националне скупиности. Можемо се скупити, шетати око Ка’бе, сви, свих нација, а родољубно, националистички као Арапи, Бошњаци, Срби, Турци, Јермени, не! Немамо ништа попут Равне Горе или Газиместана, нити нам је потребно да муслимане неко национализмом залуђује. Мухамед Јусуфспахић каже и да му је драго што су младићи који су парадирали били обучени, што нису били непристојни, али и додаје да би му било драже да никада “не буду обучавани против комшија, Србије, домовине, именом Бога”. - Муслимани Србије треба да знају да је укорењеност свих нас у Божијој речи, а не у земљи, роду, дому, отаџбини, језику. Ако то не схвате, постају исти с онима који су код Бога на отпадној листи. Ту нема трговине, посебно у ово задње време док чекамо Месију Месиха. А кад човек нема воде, и за урином посегне својим – закључује муфтија за “Наше”. Јусуфспахић коментарише Зукорлићев став да је незаобилазан фактор у политичком животу Србије и каже да “он није ништа друго до трговац који би и животима трговао”. - С ким то сада Зукорлић тргује из Владе? Ко то сарађује с овим злобником и са његовим имењаком и партнером Реџовићем? Обратите пажњу на Угљанинов прилаз Зукурлићу. Ко је ту опозиција, а ко позиција? – пита се Јусуфспахић и додаје да ни Вучићу ни Николићу не препоручује сарадњу с “махараџима, с којима се више ни у Азију не иде, а камоли у Европу”.
Прочитајте још: Жандарми неће да штите учеснике Геј параде?Сто година од рођења патријарха Павла
Јусуфспахић, поврх свега, наглашава да он има добронамеран однос према муфтији Зукорлићу. - Злонамерном брату се добронамеран буде, кад му се саветује да не ходи путевима злобности, већ да ходи путем смерне захвалности самом Богу – каже Јусуфспахић и додаје да би волео да председник и премијер Србије врате бајракли џамију муслиманима и сматра да би то тако требало и да буде. Извор: Наше новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА