Најновије

(ВИДЕО) Почучин интервју пред одлазак у рат: Идем да браним свој народ!

"Све је за људе, па чак и метак". Овако је Радомир Бата Почуча, бивши портпарол ПТЈ, започео свој последњи интервју пред одлазак у Новорусију како би се придружио српским добровољцима који су се укључили у снаге проруске одбране. 
Радомир Почуча даје интервју пред полазак у Новорусију (принтскрин Јутјуб)

Радомир Почуча даје интервју пред полазак у Новорусију (принтскрин Јутјуб)

Он је то рекао одговарајући на питање да ли га можда по повратку из Новорусије чека затвор због суђења које је започето након става које је изнео на Фејсбуку против Жена у црном. - Никакав није проблем, од судбине се побећи не може. Каква год да је писана за мене, прихватам је - казао је Почуча. Он је рекао да све оно чиме се бавио, од новинарства до других послова, не дефинише га довољно јер је он "пре свега ратник". - Потичем из ратничке породице, крајишке породице и за мене борба је стање духа. Борим се против свега онога што сматрам негативним. Не би ми био први пут да будем добровољац, јер сам се као добровољац по одлсужењу војног рока пријавио и отишао да браним сопствену земљу. Ја сам само кап у мору човечанства и мој живот није толико битан, као што ничији живот појединачно није битан у једној широкој причи самог човечанства, саме хуманости и емпатије која мора бити међу људима да бисмо се разликовали од нељуди и животиња. Мада животиње далеко више имају хуманости - истиче Почуча. Он додаје да његов живот није вреднији од "једног детета из Донбаса који повампирена неонацистичка хунта бопмбардује" и жели да да сопствени допринос голих живота и права на сопствени језик људи који живе у том делу, као и права на равноправност. - Имамо парадокс, када је Јанукович одбио да потпише споразум, онда га је западна Европа уценила да не сме да бије сопствени народ. Па смо видели слике где демонстранти маскарирају полицију из Беркута које су после дочекали на Криму и Одеси као хероје. А онда кад се десио тај преврат у Украјини, и кад су се побунили људи који нису желели да буду грђани другог реда,е онда је та иста власт почела да гранатира свој народ. Ту се показало лицемерје и Америке и ЕУ, да полиција не сме да бије демонстранте, али сме војска да гранатира свој народ и да га убијеш као псе на улици - примећује Почуча. Како каже, он то није могао да гледа, јер "би увек без размишљања дао главу за пријатеља". - Даће Бог отићи ћу за који дан за Украјину, не као плаћеник, него по свим аспектима наше православне религије. Што је рекао наш покојни патријарх, свети отац Павле: "Једини праведни рат је одбрамбени рат" - цитира Почуча.

Запад постао Содома и Гомора

Радомир Почуча примећује да нам се намећу ствари које се косе са нашим традиционалним вредностима, домаћим васпитањем и схватањем позитивног и негативног. - Запад је постао Содома и Гомора. Чак су успели да једну девијантност као што је хомосексуализам протежирају као мањинска права. Царује педофилија, СНАФ филмови, све је подређено материјалном богатству и задовољењу најпрималнијих девијантних нагона, што се коси са нашом дубином душе - каже он.
- Већина нас је читала "Сеобе" од Црњанског и као последица тога, крајем 18. века су на територији данашње Украјине постојале две српске државе: Новаја Србија и Славјаносрбија и у Славјаносерпску постоји споменик на којем су козаци Рус и Србин и доле пише на руском и српском: "Нема светлијих веза од братских". И тамо живе потомци нашег народа. Тамо живе Срби. И ја желим да идем да се борим за право на живот мојих Срба. И по закону, могу да ми пљуну под прозор тиме што ће ме оптужити да сам се тукао за туђе интересе. Не! Борићу се за интересе сопственог народа - нагласио је Почуча. Он каже да се исто тако борио и овде против повампирених снага нацизма и фашизма, као што "су у Хрватској под словом У" те снаге кренуле да убијају српски народ. - Као што су побили пола моје фамилије очеве, и мој отац као дете од годину и по дана прошао је систем логора од Јадовна, Госпића, Старе Градишке, Јасеновца... Ја не желим да заборавим нити да опсростим. желим да се борим против свега што сматрам злим. Не желим да пристанем на компомис, а пристао бих на компромис самим тим када бих држао главу у песку - поручио је Почуча. Он се пожалио да смо данас у ситуацији "да нам суде они који су нам стављали нож под врат". - Не желим да пристанм на то и по цену живота ћу се борит против тога - рекао је Почуча. Погледајте цео интервју. Извор: Правда Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте српске добровољце и Радомира Почучу у Новорусији!Србин одликован у специјалним јединицама, обучава про-руске војнике у Украјини!  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА