Најновије

"Хрватска неће још дуго у оваквом стању"

Нови представник Светске банке у Хрватској Карлос Пинеруа у разговору за Блумберг изјавио је како Светска банка позива хрватске власти на решавање проблема са високом стопом незапослености и јавног дуга како би се спречиле 'неповратне промене' након шест година дуге рецесије.
Карлос Пинеруа, фото: Seebiz.net

Карлос Пинеруа, фото: Seebiz.net

Пинеруа је у интервјуу рекао како је хрватско Министарство финансија показало "озбиљност и намеру“'да повећа ефикасност јавне управе, али је додао како треба појачати напоре да би се преокренули економски трендови и отворила нова радна места. "Чини се да је властима и приватном сектору јасно да су реформе потребне, да нешто треба учинити. Постоје питања која треба решити у јавној управи, здравственом систему и на тржишту рада, а ми смо овде да Влади као партнери понудимо помоћ - рекао је. Према проценама ЕУ , хрватски јавни дуг ће у овој години нарасти до 70 посто БДП - а. "Рецесија траје готово шест година, а незапосленост је висока, посебно међу младима, а то би требало да буде јасан сигнал колико је стање озбиљно", каже Пинеруа и додаје како Хрватска у оваквом стању не може остати још дуго.
Сродне вести:Хрвати поклањају оружје Американцима за борбу против тероризма!УМЕСТО АЈКУЛЕ: Медвед испрепадао купаче у Хрватској!БОЛЕСНИК: Хрват слагао да је побио 145 Срба?!
Извор: 24сата.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА