Најновије

Запад нема решење за "феномен Путина"!

МОСКВА - Запад не зна шта да ради са руским председником Владимиром Путином - покушано је све сем војне силе, али ништа није променило Путинову политику према Украјини, наводе немачки медији. Ни санкције, ни политички притисци ни покушаји омекшавања руског става - ништа за сада није помогло.
Нерешива енигма за Запад (Фото: блогхеритаж.цом)

Нерешива енигма за Запад (Фото: блогхеритаж.цом)

ЕУ сада припрема нове санкције против Русије, али проблем је у томе што и у Унији мало ко истински жели те санкције - наводи Дојче веле. Немачка индустрија, британске банке или пољопривредници из Грчке страхују за послове које имају у Русији. Земљама Уније које су у кризи неопходан је економски замах, али он је једва приметан, а један од разлога за то је спор са Русијом. Због тога ће шефови влада и држава ЕУ сваки, па и најмањи уступак Русије тумачити као нову шансу за решење украјинске кризе. Међутим, Владимир Путин ради по свом. Нико му Крим више неће и не може узети из руку, а на Западу неки страхују да би могло доћи до наставка руских акција у Украјини. Проблем је у томе што нико није предвидео Путинове потезе. Запад је без идеје за решење, јер није у стању да се позабави "феноменом званим Путин" - наводи Дојче веле. Протести нису помогли, није помогла ни политичка изолација, уступци, а на крају ни санкције. Која средства су преостала? Теоретски гледано, ЕУ би могао увести додатне санкције попут смањења увоза плина и нафте из Русије. То би био ударац на главни извор прихода Русије. Али, поједине државе, попут оних на Балтику или Финске, у потпуности су зависне од руског гаса. А зима је пред вратима.
Прочитајте још:

Украјинци срушили мост да би Порошенко био безбедан!

Британска краљица у паници због Шкотске!

Ни политички ствари не стоје боље. Француска је пристала на последњи низ санкција само зато што су остале земље ЕУ одобриле Паризу да Русији испоручи давно наручена два брода - носача хеликоптера. Словачка прети да ће уложити вето на нови круг мера против Русије које би штетиле њеној привреди, а мађарски премијер Виктор Орбан уствари се диви Путиновом наступу и у принципу одбацује казне према Москви - наводи се у тексту. Путина неће зауставити нови низ оштријих санкција ЕУ, па чак ни када би групи Г20 пошло за руком да још више изолује Русију. Неки политичари из САД сматрају да је једини излаз испорука оружја Украјини. Али, војна опција је неприхватљива за све, јер би Путин тек тада имао изговор за инвазију. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА