Најновије

Могерини: Москва да примени споразум из Минска, а до тада ЕУ не мења политику

БРИСЕЛ – Висока представница Европске уније Федерика Могерини изјавила је, након састанка шефова дипломатија ЕУ у Бриселу, да се политика према Русији неће променити док Москва не примени споразум из Минска.
Федерика Могерини (Фото: ЈуТјуб)

Федерика Могерини (Фото: ЈуТјуб)

„Имали смо дугу дискусију о Русији, али дебата не значи промену курса”, рекла је Могерини новинарима након састанка, на коме су се чула различита мишљења о сврсисходности санкција које је ЕУ увела Русији. Висока представница је демантовала да се ради о расколу. „Они који су очекивали дубоке поделе биће разочарани”, поручила је она. Могерини је најавила да ће коначна одлука о санкцијама бити донета на самиту ЕУ у марту, када истиче један сегмент казнених мера и биће неопходно гласати о њиховом продужењу.
Прочитајте још:(ФОТО 18+) Заменица министра полиције Украјине – без гаћица!
„Одлуку ћемо донети на основу ситуације на терену и примене споразума из Минска”, рекла је она, додајући да извештаји о новим борбама око Доњецка „не обећавају”. Шефица европске дипломатије је најавила да ће до марта владама земаља чланица бити достављен „папир за размишљање” Европске службе за спољне послове са предлогом политичке стратегије према Русији. „Ово сигурно знате, јер су неки од вас видели тај документ пре него што смо га показали министрима”, рекла је она новинарима, алудирајући на радну верзију папира у којој се заговара еластичнија политика према Русији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА