Најновије

Напад ножем на хоџу који проповеда да се не иде у Исламску државу!

БиХ - Нађу се и међу босанским и санџачким муслиманима они који се јавно супротстављају врбовању и одласку Бошњака на сиријско и ирачко ратиште. Нађу, али врло брзо схвате да је то - по живот опасно „занимање“.
Селведин Бегановић (Фото: Википедија)

Селведин Бегановић (Фото: Википедија)

Један од таквих је имам у селу Трнови код Велике Кладуше, Селведин Бегановић. Он се већ суочио са трећим у низу физичким нападом за последњих 20 дана! Како пише штампа из Федерације БиХ, непознати нападач ударио га је с леђа тврдим предметом у главу, а након што је имам пао на земљу покушао је да га убоде ножем у прса и у врат. Нападач се удаљио, а повређени имам је позвао полицију. Бегановић је у пределу срца задобио ударац ножем који, на срећу, није би дубок и рану на врату. Збринут је у Кантоналној болници у Бихаћу, а познат је по томе што је критиковао праксу врбовања и слања Бошњака на сиријско и ирачко ратиште. Бегановић је добио и нове вербалне претње, након што је на својој Фејсбук страници објавио статус у којем се захвалио многобројним грађанима на подршци коју му дају поводом учесталих напада на њега. У мноштву коментара подршке реаговао је корисник, извесни Елведин Буљубашић, претећи имаму Бегановићу речима: „Како те нису убили први пут, бој се Алаха!“. "Једино ми није јасно, због чега ја, обични махалски хоџа, толико сметам некоме", кроз смешак се зпитао Бегановић пред камерама РТРС-а.
Прочитајте још:„Изетбеговић је вођа радикалних исламиста у БиХ“Бошњачки војни врх прихватио отцепљење СрпскеВођа босанских вехабија добио 185.000 долара
Извор: Агенције  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА