Најновије

ЈУНАЧКИ: Ево шта су учинили српски добровољци у Доњецку и шта од вас траже да урадите

Двојица српских добровољаца који се боре у армији ДНР, снајперста Дејан Берић и диверзант Дејан Вујић, учинили су још једно јуначко дело. Овог пута нису су истакли у борбама против непријатеља већ помажући пријатељима. 
Фото: Фејсбук

Фото: Фејсбук

Наиме, Берић и Вујић спровели су још једну хуманитарну акцију помоћи деци Доњецка. Они су новцем који су скупили, а део новца на њихов апел послали су  и Срби широм света, купили су намирнице за хранитељску породицу која је збринула 25-oро деце чији су родитељи страдали током рата. - Идеја акције била је да се купе лекови и завоји за фронт, што смо ми и учинили. Међутим, људи Игора Стрелкова рекли су нам да постоји та жена која збрињава децу без родитеља међу којима су и деца палих бораца и да немају довољно хране. Од преосталих донација, а нешто смо средстава скупили и овде, купили смо пун комби хране и однели им. Било је прелепо видети те дечије осмехе - каже за Правду Дејан Вујић. Подсећамо да је ово друга њихова успешна хуманитарна акција. У првој су такође набављени лекови за фронт и пакетићи за децу из Доњецка. Вујић каже да ће наставити да чине све да на све начине помогну народу Донбаса коме је потребна и заштита али и харана како би преживели ратне страхоте.

Помозите и деци у Србији

Вујић је путем "Правде" позвао грађане Србије да се укључе у још једну хуманитарну акцију овог пута у Србији. - Деки и ја смо помогли деци у Доњецку али има и српске деце гладне. Постоји једна самохрана мајка у Обреновцу којој је потребна помоћ. Чинимо овде све што можемо, али молим оне у Србији да помогну тој породици. Та мајка се зове Санела Јевтић - рекао нам је Вујић. "Правда" је контактирала Санелу Јевтић и сазнала да она са троје мале деце живи у општинском стану у Обреновцу пошто је кућа у којој је живела била поплављена. Њено најмлађе дете, ћеркица од годину и по дана, чека на операцију артерија и кука. Синови имају 9 и 7 година. На наше питање шта им је најпотребније, Санела је одгововирла- "храна". - Живимо у Улици Краља Петра у Обреновцу у општинском смештају. Оно што смо имали изгубили смо у поплавама. Најпотребнија нам је је храна - објашњава ова самохрана мајка. Правда се придружује апелу Дејана Берића и Дејана Вујића да се помогне овој жени. Сви који могу да пруже помоћ могу је контактирати на број  065 445 32 41. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА