Најновије

ПАНИКА: Пентагон стрепи од нових балистичких ракета Кине

САД - Oбавештајна служба Пентагона је објавила извештај о новом наоружању Народне републике Кине у којем је истакла да најновији балистички пројектили класе ДФ-31 представљају огромну опасност за САД.
ДФ-31 (Фото: apl-chine.com)

ДФ-31 (Фото: apl-chine.com)

Наиме, у извештају стоји да је властима Кине потребно свега пола сата да лансирају ове ракете, а њихов домет је преко 11 хиљада километара, те су директна опасност по територију Сједињених Америчких Држава. "Унапређена верзија балистичких пројектила ДФ-31 и ДФ-31А су директна опасност по територију Сједињених Америчких Држава. Домет ових ракета је 11.200 километара и оне су способне да униште стратешке циљеве САД-а." - стоји у извештају. Пентагон у свом извештају наводи информацију да Кина располаже са 30 оваквих ракета, пише лист Интернешнл Бизнис Тајмс. "САД су одавно узнемирене убрзаним развојем модерног наоружања Народне републике Кине. Посебан раст у развоју је Кина направила током протекле 2014. године, када је војни буџет повећан за 5.7%. Данашњи војни буџет Кине износи 119.5 милијарди америчких долара." - пише у овом извештају.
Прочитајте још:Нови артиљеријски удари на армију ДНР
Извештај напомиње и развој нових ракета класе ДФ-41 за које тврди да су још напредније и опасније, али и да Кина убрзано поред ширења војног арсенала, шири своје економске и дипломатске везе широм света. Пентагон укупан раст Кине сматра великом опасношћу по Сједињене Америчке Државе, наводи Интернешнл Бизнис Тајмс. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА