Најновије

Евролига више неће толерисати испаде навијача Црвене Звезде

Кошаркашки клуб Црвена звезда поново је кажњен због понашања својих навијача на утакмици са Реалом од стране дисциплинског судије Евролиге.
Делије (Фото: Википедија)

Делије (Фото: Википедија)

Због убацивања тврдих предмета на терен, упаљача и новчића, у два наврата током треће четвртине, ’црвено-бели’ су кажњени са 5.000 евра. То, међутим, није једина казна која је изречена Звезди, пошто је на адресу клуба стигла и она за то што су на мечу са Олимпијакосом из једног дела партера Б биле уклоњене столице, што није у складу са прописима Евролиге. Због тога су ’црвено-бели’ кажњени са додатних 1.500 евра. „Због чињенице да је веома велики број навијача Олимпијакоса дошао у Београд и жеље руководства Црвене звезде Телеком да им омогући да на најбезбеднији начин уживо прате утакмицу, одлучено је да се са поменутог дела трибина уклоне столице. Посебно је наглашено да уколико се овакав или сличан прекршај понови у будућности клуб ће бити драстично санкционисан“, стоји у саопштењу Звезде. У допису који је стигао из седишта Евролиге посебно је истакнуто да је од 2012. године Црвена звезда чак 12 пута новчано кажњавана због неодговорног понашања појединаца који су убацивали тврде предмете на терен, користили ласере и то у укупном износу од 68.000 евра. У тај износ није урачуната казна од 50.000 евра због утакмице у Турској против Галатасараја, на коју је уложена жалба. „Евролига је још једном изричито нагласила да више неће толерисати овакав начин понашања и још једном упозорила да уколико се слични инциденти буду поновили Црвена звезда Телеком ће бити суочена са знатно оштријим казнама које би осим новчане санкције обухватале и играње пред празним трибинама“, додаје се у саопштењу. Из претходно наведених разлога, кошаркашки клуб Црвена звезда је свим навијачима упутио следећи апел: „Молимо све навијаче Црвене звезде да навијају фер и спортски јер би сваки и најмањи инцидент могао да има несагледиве последице за клуб. У интересу бриге и општег добра које сви заједно желимо клубу од навијача очекујемо да се суздрже од убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера или пиротехничких средстава. Прва наредна утакмица коју Црвена звезда игра у Евролиги на домаћем терену је против Галатасараја 16. јануара. То ће за све нас бити велики испит, јер ће због немилих догађаја у Истанбулу 21. новембра, Комбанк арена бити под посебном лупом читаве Европе. Не дозволите да због емотивних и непромишљених реакција на крају испашта кошаркашки клуб Црвена звезда“.
Прочитајте још:Ивановићева успешна, Јанковићка испалаЗвезда помера границе: Победа у Љубљани за скор 16:0 и нови рекорд АБА лиге!Томислав Караџић: Вучић и Николић су тражили да останем на функцији
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА