Најновије

КАСТРО ПОСЛАО ВОЈСКУ У СИРИЈУ: Специјални војни одред отишао да помогне Русима

ВАШИНГТОН - Са Института за Кубу на Универзитету у Мајамију тврде да је Куба послала специјални војни одред у Сирију како би помогли тамошњем режиму председника Башара ал-Асада.
Раул Кастро (Фото: Јутјуб)

Раул Кастро (Фото: Јутјуб)

Ослањајући се на податке Института, америчка телевизија Фокс Њуз јавља да ће кубански војници у Сирији имати задатак да обучавају припаднике сиријске војске и да ће учествовати и у ратним борбама против Асадових непријатеља користећи руске тенкове и артиљерију. Исти извор је казао да је на челу кубанске војске која је отишла у Сирију генерал Леополдо Цинтре Фриас, али нема прецизних података о датуму њиховог уласка у Сирију. Неименовани амерички званичник је за Фокс Њуз потврдио да се у Сирији налазе кубански војници, који су, према његовим речима, прошли додатну обуку у Русији, а затим руским авионима пребачени у Сирију. Директор Института за Кубу на Универзитету у Мајамију Џејми Сучлицки је казао да је официр из Дамаска потврдио да је руски авион довезао кубанске војнике на аеродром у Дамску. Додао је да је исти официр додао да су му се кубански војници представили као експерти за руске тенкове и артиљерију и да су у Сирију дошли како би помогли Асаду. "Та информација ме није изненадила јер је познато да Русија и Куба деценијама војно сарађују и Русија је велики донатор кубанској војсци", казао је Сучлицки.
Прочитајте још:АСАДОВ ЈУРИШ УЗ ПОМОЋ РУСИЈЕ: Офанзива сиријске војске у Хомсу – 10 мртвихСиријска војска ослобађа провинцију Хомс
Извор: Курир/Анадолиа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА