Најновије

Вулин о скандалозној изјави председника САНУ: "Не верујем да сам то чуо... Стиде ли се академици?"

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се нада да председник САНУ Владимир Костић није изјавио да је у овом тренутку једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Косово.
Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

"Ја једноставно не верујем да сам то чуо. Мени је тешко да поверујем и још увек се надам да председник САНУ то није рекао", рекао је Вулин, додајући да се нада да се ради о "новинарској патки". Ако је то рекао председник САНУ након векова трајања Академије и ако је то могао да изговори човек који треба буде први међу једнакима од најбољих што имамо, онда морам да питам академике који су у САНУ да ли је то и њихов став и, ако није, да ли ће ћутати, рекао је лидер Покрета социјалиста новинарима. "И ако треба да их ја питам да ли се бар мало стиде таквог председника САНУ", додао је Вулин. Он је навео да очекује од сваког академика да појединачно изађе и јавности каже да ли је његов став да Косово и Метохију треба напустити, да борба коју су водили и бољи и већи од нас и водили је свих ових векова треба да буде предата без и најмањег напора и труда. "Још увек, пошто нисам својим ушима чуо, остављам ограду. Можда то човек није рекао", навео је Вулин.
Прочитајте још:
Председник САНУ др Владимир Костић изјавио је раније данас да је у овом тренутку једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Косово. "Неко овом народу мора да каже да Косово више није де факто нити де јуре у нашим рукама. Бојим се да је, у овом тренутку, једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Косово које де факто и де јуре више више у нашим рукама. И то неко овом народу мора да каже", рекао је Костић за Радио Београд. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА