Најновије

ХАОС У ПОДГОРИЦИ: Полиција бацила сузавац и хамерима улетела у масу, ухапшен Андрија Мандић (ВИДЕО/ФОТО)

Са препуног Трга Слободе гдје је у 19 часова почео велики народни протест у организацији Демократског фронта, грађани су на позив организатора кренули према Скупштини Црне Горе, скандирајући „Мило, лопове“ и „Готов је“.  
Протест у Подгорици (Фото: CdM)

Протест у Подгорици (Фото: CdM)

Председник Нове српске демократије и функционер ДФ-а Андрија Мандић истакао је да вечерас ствар мора да се доведе до краја. “Позивам САЈ и ПЈП да спакују своја возила и иду у касарну. Остали полицајци да буду коректни и омогуће оно што треба да се деси”, казао је Мандић. Он је рекао да ће сад посланици ДФ-а да уђу у Скупштину и доведу дијалог до краја. “Нисмо наоружани. Немој да ко упитреби силу и нападне нас”, рекао је Мандић. Посланици ДФ-а моле полицију да их пусти да уђу у зграду црногорског парламента, што им полиција недозвољава. Окупљени бацају петарде према полицији Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе понудио је дијалог посланицима којима полиција не дозвољава улазак у парламент. Он је предложио да присутни посланици уђу на службени, споредни улаз, што је ДФ одбио. „Хоћемо на главни улаз да уђемо, пред очима народа. Не прихватамо ништа друго“, казао је члан председништва ДФ-а Предраг Булатовић.  Чека се одговор Кривокапића и његов вероватни долазак у парламент. Грађани непрекидно позивају полицију да им се прикључи, скандирајући „баците штитове“. Функционери ДФ-а су поручили да чекају још 10 минута да се испуне њихови услови, а да након тога они више неће да контролишу ситуацију, као ни окупљени народ. Демонстранти полицију гађају флашама, петардама, каменицема и бакљама. Стигло је и полицијско појачање.Полиција је бацила сузавац на демонстранте. На улицама је хаос, а полицја је употребила и шок-бомбе.Полиција хамерима упала у масу и газе народ. Полиција је директно сузавце испаљивала у народ и новинаре, из непосредне близине. Поред сузаваца полиција је користила и шок бомбе и брутално се обрачунавала са окупљеним народом. Има пуно повређених демонстраната и новинара. Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије и члан Демократског фронта, потврдио је са лица места да детонације одјекују читавом Подгорицом. "Овде је право ратно поприште, још увек одјекују пуцњи и детонације, има повређених, али још увек не знамо колико. Полиција је напала мирне демонстранте. Ранко Кривокапић је хтео да уђемо у Скупштину на споредни улаз, ми то нисмо желели и онда је полиција кренула да баца шок бомбе, да гази хамерима", каже Мандић.
Haos Posted by Podgorički vremeplov on Saturday, October 24, 2015
Најновија информација је да је ухапшен Андрија Мандић лидер Нове српске демократије. Појавиле су се информације да се на демонстранте пуцало из џипова у покрету.
Прочитајте још:ПОЧЕЛО ЈЕ: На тргу више хиљада демонстраната (ФОТО/ВИДЕО)Багериста Бато: Са или без багера у 19 часова сви на трг!
Извор: in4s.net/cdm.me/kurir/pravda

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА