Најновије

"БЕЖИТЕ, АЛИ НЕ ЧИНИТЕ НАГЛЕ ПОКРЕТЕ": Ово су упутства британских власти за случај терористичког напада

ЛОНДОН - Британске власти су објавиле застрашујућа нова упутства и смернице како би се требало понашати у случају терористичког напада какав се догодио у Паризу, преносе британски медији.
Паника у Паризу, праштале петарде (фото: Јутјуб принтскрин)

Паника у Паризу, праштале петарде (фото: Јутјуб принтскрин)

Саветује се да се у случају напада бежи или сакрије, као и да се не праве никакви нагли покрети који би могли бити схваћени као претња, наводи се, између осталог, у упутству које је објавила Национална канцеларија за борбу против тероризма Велике Британије (NACTSO) после напада у Паризу, преноси британски лист "Експрес". "Требало би да бежите, ако је то могуће, а исто тако инсистирајте и да и други пођу са вама, све ствари оставите за собом", наводи се у упутству. У случају да су путеви за бекство блокирани, британски званичници саветују људе да се од пуцњаве сакрију иза "бетонских, ојачаних зидова". "Ако сте ван видног поља, то не значи да сте безбедни - меци могу проћи кроз дрво, метал, циглу, и стакло", наводи се, између осталог, у упутству NACTSO.
Прочитајте још:
Такође се саветује компанијама да обуче запослене како да обезбеде пословни простор и како да реагују у кризним ситуацијама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА