Најновије

ВЕЛИКО СРЦЕ: Рамзан Кадиров опростио младим вехабијама који су се спремали да га убију

Органи безбедности Чеченије су спречиле атентат на председника те републике у саставу Русије Рамзана Кадирова, наводи руска агенција “Интерфакс”.
Рамзан Кадиров (Фото: РИА новости)

Рамзан Кадиров (Фото: РИА новости)

Полиција је дан пре планираног убиства ухапсила групу младих завереника из града Аргуна. "Осумњичени су припремали терористички акт против Кадирова. Упркос томе, председник им је опростио и рекао да су то само млади људи који ће добити прилику да се касније искупе", наводи "Интерфакс". Раније је објављено да је Кадиров, током састанка са младим Чеченом заслепљеним вехабијском идеологиом, успео да га разувери и наведе на прави пут. Кадиров је на Инстаграму написао да се скоро сваки дан среће са младима у неформалној атмосфери. “У недељу сам више од пет сати разговарао са великом групом становника Аргуна, и испоставило се да око 20 људи заступа вехабијску идеологије", навео је Кадиров. Према речима лидера Чеченије, "обожавање лажног имама" инспирише младе људе на "мржњу", која их наводи на пут вехабизма ".
Прочитајте још:МЕГА САТИРАЊЕ: Русија почела да користи бомбе КАБ-1500 – три пута јаче! (ВИДЕО)ЛАЗАНСКИ: Руси се смеју Американцима у Сирији, шта су то они бомбардовали (ВИДЕО)ЖЕСТОКО: Борба тенковима у Сирији (ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА