Најновије

ЂУКАНОВИЋ ОТВОРЕНО: О Вучићу и о "ђаволском послу"

ПOДГOРИЦA - Председник Владе Црне Горе Mило Ђукановић изjавио jе да се премиjер Србиjе Aлександар Вучић мења брже од свог бирачког тела.
Мило (Фото: ЈуТјуб)

Мило (Фото: ЈуТјуб)

Премиjер Црне Горе jе у интервjуу за Слободну Eвропу оценио да треба констатовати да jе Вучић заиста кренуо да озбиљно усмерава Србиjу путем европских интеграциjа и да му ниjе jедноставно. "Говорили смо о црногорском искуству, па дозволите, ипак jе то црногорско искуство формално старо десет година , колико jе прошло од независности, а jа вам кажем пуних 17 - од "98. године. Искуство Србиjе jе значаjно краће, што ће рећи да jе отпор том заокрету данас много снажниjи него што jе у Црноj Гори и утолико jе и улога премиjера Вучића и његове владе тежа, па у том контексту наjпре треба разумети напор коjи он улаже", каже Ђукановић. Oн оцењуjе да jе "ђаволски посао данас на Балкану водити проевропску политику". "Mорамо знати, нису европске и евроатлантске вредности тако дубоко укорењене у овом региону, напротив. Према томе, окретање тим вредностима jесте заправо отклон од прошлости, jесте радикалан заокрет коjем се пуно људи, рекао бих очекивано, противи зато што не види себе у том новом систему вредности. Плаше се тог новог", сматра Ђукановић. Jако jе важно да схватимо да jе интеграциjа друго име за стабилност Балкана. A тиме и за стабилност Eвропе, jер без стабилности Балкана нема европске стабилности, а камоли економског и демократског просперитета на Балкану, закључио jе Ђукановић.
Прочитајте још:АЛИЈИН ТЕЛОХРАНИТЕЉ ПРИЗНАО: Изетбеговић и Церић су организовали Маркале!ОСУО ПО „ОПОЗИЦИЈИ“: Шутановац прозива Чеду и Тадића!ПУТИНОВА НЕБЕСКА ПЕСНИЦА: Они сатиру џихадисте! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА