Најновије

Љајић: Хаг највише пао на предмету против Шешеља

Председник Националног савета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић оценио је да је тај суд "највише пао" на предмету против лидера Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља, коме би у марту требало да буде изречена пресуда.
Расим Љајић (Фото: sdpsrbije.rs)

Расим Љајић (Фото: sdpsrbije.rs)

"Још нема никакве потврде тога, али по изјавама челних људи Хашког трибунала, ова пресуда би могла да се очекује на пролеће, почетком марта 2016. године", рекао је Љајић. Говорећи о налогу за хапшење бивших и садашњих чланова СРС-а Вјерице Радете, Јове Остојића и Петра Јојића који је издао Хашки трибунал, Љајић је поновио да је одлука о хапшењу била поверљивог карактера и да "нико нема право да о тој одлуци говори". "Пре годину дана смо знали за тај поступак, али с обзиром на то да је био поверљивог каратера, изненађени смо зашто је баш сада скинута одлука о поверљивости", додао је Љајић. Када је реч о суђењу бившем шефу Државне безбедности Јовици Станишићу и његовом сараднику Франку Симатовићу, Љајић је рекао да су њихови адвокати поднели захтев за привремено пуштање на слободу до почетка новог суђења, што им је раније било омогућено, преносе београдски медији. "Влада Србије је донела одлуку о гаранцијама које ћемо дати Симатовићу и Станишићу за привремено пуштање. Никада до сада није било проблема, већ смо дали гаранције и очекујемо одлуку о захтеву, али нико не може да предвиди колико ће тај поступак трајати", рекао је Љајић.
Прочитајте још:Mихаjловић: Србиjа ће до 2020. бити део Eвропске униjеЗБОГ ТАЈНОГ ГЛАСАЊА: Напредњаци у паници, љуља се и потпредседницима
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА