Најновије

Влада Црне Горе поднела кривичну пријаву против Медојевића

ПОДГОРИЦА- Изостанак очекиване реакције државног тужиоца да због "злонамерних, сензационалистичких, тенденциозних и неаргументованих оптужби" посланика Небојше Медојевића на рачун највиших носилаца државних функција, Владе и премијера предузме радње прописане законом и по службеној дужности покрене поступак, намеће потребу да црногорска Влада реагује и поднесе кривичну пријаву, саопштено је из Владиног Бироа за односе с јавношћу.
Медојевић (Фото: promjene.org)

Медојевић (Фото: promjene.org)

Кривична пријава против Медојевића поднета је за кривично дело лажно пријављивање, пренела је РТЦГ. По том Члану закона, онај ко пријави да је одређено лице учинило кривично дело за које се гони по службеној дужности, а "зна да то лице није учинилац тог дела", казниће се затвором од три месеца до три године. У Информацији с којом се Влада Црне Горе данас упознала, наведено је да је Медојевић 17. новембра ове године, обраћајући се путем медија главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу, утврдио да "кључни људи" из врха власти "шверцују оружје терористичким организацијама попут ИД, Ал Каиде и Ф.А.Р.Ц.-а". У информацији се наводи и да су председник Владе Мило "Ђукановић и његова криминална организација од државе Црне Горе направили сигурну криминалну дестинацију преко које се обављају логистичке, терористичке, финансијске и политичке операције најмоћнијих светских терористичких организација", као и да "уколико се покаже да су шверцери оружја из Црне Горе наоружали терористе у Паризу, Црна Гора може да заборави позивницу за НАТО". У Информацији је наведено да "карактер изнетих неистина" и тежина оцене да је Црна Гора сигурна криминална дестинација преко које се обављају логистичке, терористичке, финансијске и политичке операције најмоћнијих светских терористичких организација, налажу да то питање добије епилог пред надлежним правосудним органима.
Прочитајте још:Ђукановић: Позив у НАТО цивилизацијска прекретницаБећковић: Ако Црногорци крену на Русе биће то крај њихове историје!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА