Најновије

НОРВЕШКА ОЧАЈНА: Азиланти рекетирају и уцењују Норвежане

ОСЛО - Норвешка Влада одлучила је да понуди потражиоцима азила новчану надокнаду у висини од неколико хиљада долара, уколико су спремни да напусте ову земљу. До сада је на стотине миграната прихватило ову понуду и напустило Норвешку, преноси норвешки портал Локал Репорт.
Норвешка полиција (Фото: Јутуб)

Норвешка полиција (Фото: Јутуб)

Земља се суочава са бројним случајевима силовања од стране муслиманских емиграната који у великим бројевима настањују све веће градове и насилно се сукобљавају с локалном власти. Према наводима овог портала, четворочлана породица емиграната може добити до 9300 долара и бесплатну карту да напусти Норвешку. За сада је преко 900 миграната прихватило ову понуду. ''Мигранти су мислили да ће брзо бити заштићени и збринути у азилу када дођу у Норвешку,'' навео је Норвешки директор Имиграционе службе. Међутим, пријаве за чланове породица који желе да се доселе у Норвешку могу потрајати годинама, како су сукоби на Блиском Истоку и криза у Африци све учесталији и интензивнији, број подносилаца пријава расте и потребна су нова решења. “Раније ове године, број потражилаца азила, био је на месечном просеку од 100 потражилаца. У октобру, бројка је скочила на 150, па се затим у новембру попела на 230,'' саопштиле су невладине организације које се баве питањима миграната.
Останак избеглица обесхрабрује и то што су смештени углавном у забаченим крајевима и без олакшица за проналазак посла. Директор норвешке Имиграционе службе рекао је и да ће у будућности можда бити неопходно прекинути све видове финансирања програма за азил.Азиланти који бораве у Норвешкој, којима је пријава одбијена, могу затражити финансијску помоћ у виду мањих средстава или карте за повратак кући, преноси Фокс Њуз.
Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА