Најновије

ПАО ВОЂА МУЏАХЕДИНА У БиХ: Ухапшен Сакиб Махмуљин због убиства 50 Срба!

САРАЈЕВО- Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ ухапсили су Сакиба Махмуљина /63/, некадашњег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ, који је осумњичен за злочине почињене у периоду од јула до октобра 1995. године за време извођења офанзивних борбених дејстава на ширем подручју Возуће, у којима је учествовала и јединица "Ел муџахедин".
Сакиб Махмуљин (Фото: Јутјуб)

Сакиб Махмуљин (Фото: Јутјуб)

Реч је о предмету друге категорије у којем је истрага започета у тужилаштву при Хашком трибуналу након чега је предмет прослеђен правосуђу БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ. Махмуљин је осумњичен за злочине почињене на ширем подручју Возуће, у којима је учествовала и јединица одреда "Ел муџахедин", чији су припадници за време ових борбених дејстава, починили убиство око 50 ратних заробљеника српске националности, који су претходно отети од друге јединице Трећег корпуса, која их је заробила. Он је осумњичен да је за нечовечно поступање према око 20 ратних заробљеника и цивила које су наведени одбијали одмах предати јединици Војне полиције у складу са наређењима. Сакиб Махмуљин као командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ терети се да је пропустио да спречи да припадници јединице "Ел муџахедин" почине ратни злочин над ратним заробљеницима и цивилима, те да починиоце казни након почињеног злочина. Он се терети да је имао информације да се припадници ове, њему подређене јединице, спремају починити ова кривична дела, односно да су их већ починили, али да није ништа предузео како би спречио злочине и казнио починиоце, те му се ставља на терет командна одговорност за кривична дела која су починили припадници одреда "Ел муџахедин". Махмуљин је осумњичен за ратни злочин над ратним заробљеницима, цивилима, рањеницима и болесницима. Након хапшења које је извршено рано јутрос у Сарајеву, осумњичени ће бити спроведен тужиоцу који ће га испитати и након тога донети одлуку о покретању предлога за одређивање мере притвора или мера забране у складу са законом.
Прочитајте још:ЗАИСТА БОЛЕСНИ ЗАПАД: Вођа Исламске државе кандидован за Тајмову титулу „Личност године 2015″АЛБАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ ПУЦАЛИ НА СРПСКУ ДЕВОЈЧИЦУ (7): Језиви детаљи монструозног напада на Србе с Космета!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА