Најновије

НИКОЛИЋ: Истина о авиону jош ниjе позната, Tужилаштво ћути

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић рекао jе да истина о инциденту са авионом "Фалкон" коjим jе у априлу летео за Рим, али се због квара вратио у Београд, ниjе изашла на видело, као и да Tужилаштво jош ниjе послало одговор ни да ли су пронађени елементи за кривично дело.
Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

"Истина о инциденту ниjе изашла на видело. Нама jе пилот у току лета послао поруку - Oтказао jе мотор - да би када jе слетео рекао да су због чишћења проливене кафе померена крилца. Већ сутра када jе авион кретао у Базел на поправку испоставило се да исти мотор ниjе могао да упали, да нигде нема кутиjе коjа чита параметре контроле лета и параметре у пилотскоj кабини", рекао jе Николић за данашње "Новости". Саветници председника Николића, коjи су са њим били у државном авиону за Рим, поднели су кривичну приjаву против Н.Н. лица због угрожавања безбедности ваздушног саобраћаjа, а Николић каже да Tужилаштво ниjе чак нашло за сходно да их обавести ако нису пронађени елементи за кривично дело што би, према његовим речима, било довољно. "Због свега сам донео одлуку да свуда летим редовним линиjама, а не државним авионом, да ме више нико не би понижавао". Председник jе у званичну посету Ватикану ишао 17. априла, али jе изнад jадранске обале мотор "Фалкона 50" престао да ради и дошло jе до пропадања, а пилот jе одлучио да летилицу врати за Београд. Поред Николића у авиону су били његови сарадници Иван Mркић, Oливер Aнтић, Станислава Пак Станковић и Jасмина Mитровић Mарић и сви они осим председника потписници су кривичне приjаве. Kако преносе "Новости", у коначном извештаjу о инциденту Директората цивилног ваздухопловства наведено jе да jе на авиону услед намерног извлачења преткрилаца, активирањем прекидача у случаjу нужде, дошло до "гашења мотора броj 3", али саопштено jе и да jе гашење мотора последица недовољне количине горива и да jе узрок слабиjи притисак пумпе од потребног. Kако се наводи, на сервису у Базелу пумпа jе замењена, а као корективна мера требало jе да се замени и прекидач за извлачење преткрилаца, како би се убудуће спречила могућност њиховог ненамерног активирања.
Прочитајте још:Kоха: Седиште специjалног суда у Приштини, сведоке ће испитивати у ХагуАко Албанце неко не заустави, пролиће поново српску крв!ВУЧИЋ НАЈАВИО УДАР НА МАФИЈУ: Пре Нове године крупни криминалци отићи ће у затвор!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА