Најновије

"Киша смрти" пала по украјинској војсци - најмање 23 мртвих!

KИJEВ - Наjмање 23 особе погинуле су данас у интензивним борбама у Украjини, укључуjући жртве ракетног напада на воjни командни центар на истоку земље.
Врховна Рада Украјине (Фото: obozrevatel.ua)

Врховна Рада Украјине (Фото: obozrevatel.ua)

Украjински председник Петро Порошенко jе рекао да су ракете по први пут погодиле воjни командни центар у Kраматорску, административноj престоници украjинске владе у региону, далеко иза првих борбених линиjа и далеко од положаjа проруских снага, пренео jе AфП. У нападима су такође погођена стамбена подручjа око града, у коjима jе погинуло осам житеља, рекли су званичници. Рањено jе 63 људи, од коjих 32 воjника. Групе очевидаца окупиле су се на месту где су ракете пале, од коjих неке од њих неексплодиране вириле из земље где су удариле. Неки од њих фотографисали су ракете мобилним телефонима и таблетима, не веруjући у "кишу смрти" коjа jе преко њих прелетела, навела jе француска агенциjа. Ракете "торнадо" су "руски наjновиjи вишецевни ракетни лансери", рекао jе званичник украjинског министарства спољних послова Дмитро Kулеба, коjи jе истакао да те лансере Украjина "jедноставно нема". Oткако су га украjинске снаге поново освоjиле у jулу, Kраматорск jе мање или више био заштићен од борби у конфликту, у коме jе, према подацима Уjедињених нациjа, од априла, погинуло 5.400 људи. Регионална администрациjа лоjална Kиjеву преселила се ту из Доњецка, а локални аеродром седиште jе украjинске воjне операциjе на истоку. Jош седам украjинских воjника и осам цивила jе погинуло у борбама током протекла 24 сата, рекли су званичници из Kиjева и проруске снаге, укључуjући град Дебаљцеве, коjи припадници проруских снага тврде да су опколили. Украjинске снаге заузеле су три села источно од Mариjупоља, а жестоке борбе беснеле су за контролу над jош два села, рекао jе саветник у украjинском министарству унутрашњих послова Зорjан Шкирjак.
Прочитајте још:РАСПАД: Британци наговарају и друге државе да изађу из ЕУ
Kиjев и Запад оптужуjу Mоскву да снабдева проруске снаге на истоку Украjине људством и оружjем, што Русиjа негира. Проруске снаге тврде да су оружjе запленили од украjинских снага, иако jе Kиjев изнео низ случаjева о напредном наоружању проруских снага, а коjе има, како тврди Kиjев, само Русиjа. Ракетни напад догодио се уочи сутрашњег мировног самита у Mинску. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА