Најновије

Командоси ДНР у центру Дебаљцева, убијен заменик команданта снага кијевског режима

Командоси армије Доњецке Републике утврдили су се на неким позицијама у самом центру Дебаљцева у који су ушли под борбом.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Познати украјински ратни извештач Андреј Цаплиенко, који се налази у самом граду, послао је својој редакцији овакав извештај: „Дебаљцево. Безмало котао. Безмало, мада још није све изгубљено. Устаници су почели да котао затварају још јуче. Наши извиђачи су у Новогеоргијевки уочили непријатељску диверзантско-извиђачку групу која се расподелила на њеној периферији. Наши признају да непријатељ делује професионално. Ушли су у Новогеоргијевку по правој помрчини јер је ноћ била без месечине. Ујутру су им се прикључили тенкови”. Убрзо потом, Цаплиенко је послао допуну извештаја: „Логвиново више није наше. Новогеоргијевка је у нашим рукама, али у опасности. Чим изгубимо Новогеоргијевку – котао ће се затворити”. Трећи Цаплиенков извештај садржи и ово: „Јутрос су непријатељски командоси били чак у приземљу дебаљцевског железничког депоа. А то је град! То је толико близу нашим позицијама да се ни артиљерија не може користити”. Руски електронски медији јављају из Дебаљцева да је „котао” коначно „херметички затворен”, да Украјинци пружају „очајнички отпор и покушавају да се пробију из окружења. Такође: да сви ти покушаји немају успеха и да се све већи број предаје. Медији у Донбасу су у некој врсти еуфорије. На једном од сајтова појавила се и ова порука Украјинцима: „Ви сте са оружјем дошли у нашу земљу. Немојте се љутити кад наше самохотке, тенкови и вишецевни ракетни бацачи буду прилазили најпре Кијеву, а затим и Лавову. Сами сте то тражили!” Командир чете извиђача-специјалаца ДНР, чије је кодирано име „Ољхон”, рекао је ноћас телевизији „Русија-1”, да су његови борци у борби за Логвиново убили двојицу украјинских пуковника. Притом је нагласио да је један од њих заменик команданта свих украјинских снага које учествују у такозваној „антитерористичкој операцији”. Други човек у војном врху ДНР, Едуард Басурин, изјавио је да су Украјинци покушали да „оклопним клиновима” пробију обруч код Угљегорска и насеља Лозовоје. Према његовим речима, оба покушаја су одбијена. Басурин је истовремено прецизирао да се у „дебаљцевском котлу” тренутно налази 5-6 хиљада украјинских војника, плус неутврђен број рањеника. Басурин је изјавио да су украјинске снаге покушале да под окриљем ноћи уђу у Чернухино, али да су и ту биле враћене на почетну позицију. Он је указао да се најжешће борбе ноћас воде на истоку Дебаљцева. Додао је да су Украјинци током дана изгубили пет тенкова. Сами Украјинци су, иначе, и данас тврдили да противник у борбама користи војну авијацију. Објавили су да су четири јуришна авиона тукла њихов утврђени положај на периферији Дебаљцева. Наводно је то био већ други налет у току дана.
Прочитајте још:САД: Европљани, не окрећите леђа демократији, наоружајте Украјинце(ФОТО) НЕОЧЕКИВАНА ПОДРШКА: Митинзи подршке Новорусији у Бугарској и Немачкој
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА