Најновије

Српске фирме се удружују са циљем освајања руског тржишта

БЕОГРАД - Српске фирме које су наступиле на сајму Продекспо (Prodexpo) у Москви, заинтересоване за удруживање и обједињавање понуде, како би олакшале пласман на захтевном руском тржишту, пише сајт ПКС.
Српске фирме на Продекспо (Фото: ПКС)

Српске фирме на Продекспо (Фото: ПКС)

Наши произвођачи заинтересовани су за удруживање, како би олакшали инсфраструктуру пласмана производа на захтевном руском тржишту и једноставније дошли до лиценце за увоз, каже Дејан Делић, саветник у Сектору за билатералну сарадњу ПКС. Српски привредници могли би да употребе капацитете великог трговачког комплекса “Food City”, који је дистрибутивни, логистички и велепродајни центар. То би омогућило српским извозницима да искористе могућности брже и једноставније доставе, распремања и складиштења производа. Овај центар, који покрива читаву Московску област, олакшао би комплетну инфраструктуру пласмана и решио проблем снабдевања руских компанија које имају захтеве за мањом количином одређених производа. Представници српских компанија задовољни су интересовањем руских купаца и дистрибутера, оствареним контактима са потенцијалним пословним партнерима, као и улогом и подршком ПКС, која је организовала њихов наступ на овој сајамској манифестацији. На националном штанду ПКС обављено је низ конкретних разговора представника српских фирми са руским партнерима који могу да обезбеде лакши пласман производа из Србије на руско тржиште. На сајму у Москви производни програм представили су: „Фрувела“ Лајковац, „Мини Пани“ Суботица, „Вино Калем“ Велика Дренова, „Генеза“ Кањижа, „Дестилерија Чолић“ Крагујевац, „Нектар“ Бачка Паланка, „Ајтиен груп“ (ИТН Гроуп) Београд, „Монди Ламекс“ (Монди Ламеx) Краљево, „Банини“ Кикинда, „Златиборац“ Београд, „Пионир“ Суботица, „Алева“ Нови Кнежевац, „Мастер Фриго“ Београд. У оквиру националног штанда Србије, Покрајински секретаријат за привреду Новог Сада представио је компаније, носиоце знака „Најбоље из Војводине“ - „Витамин“ Хоргош, „Промонт груп” (Промонт Гроуп), „ДТД Рибарство“, „Апатинска пивара“, „ИМ Топола“, „Репро траде”, „Здраво органик”, „Житко“, „Винарија Ковачевић“, „Винарија Винум“, „Карлсберг Србија“, „Дијамант“.
Прочитајте још:Медведев зове Вучића у Москву
На Продекспу су учестовали и Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, као и компаније заинтересоване за добијање знака „Најбоље из Војводине“ – „Џем енд џели“ (Јам анд Јеллy) Ириг, „Новосадски сајам“ Нови Сад, „Сава Ковачевић“ Врбас, „Фриго Жика Соко“ Рума, „Сево“ Жабаљ и „Мара“ Сомбор. Међу излагачима били су и Опште Удружење предузетника Општине Ариље и компаније „Фриго Јуниор“, „Дреновац Yуготраде“, „Номил Промет“, „Дар Продукт“, „Натурфруитс“, „Беррy Фрутицо“. Преко дистрибутера представили су се „Карнекс“ и „Рубин“. Наступ фирми из Србије на сајму Продекспо у Москви, од 9. до 13. фебруара организовала је Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством привреде и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА). Извор: Правда / ПКС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА