Најновије

Eво шта је Карађорђев потомак рекао поводом 180 година Сретењског Устава

БЕОГРАД - Србија 16. фебруара обележава Сретење - Дан државности и 180 година од доношења Сретењског Устава. Карађорђев потомак, престолонаследник Александар Карађорђевић упутио је грађанима Србије честитку поводом предстојећег Дана државности Србије.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Његову честитику преносимо у целости: „Поштовани грађани Србије, Мало је дана који нам дају толико поуздане наде, као што је наш празник Сретење. Дан који нас подсећа да и природа и људи сваком студеном времену стану на крај. То је давало снагу мом претку Карађорђу и устаницима, то даје истрајност нама Карађорђевићима и нашем народу. Србија има срећу да се два догађаја, који је споља и изнутра формирају као државу, историјски поклапају по датуму. Устанак из 1804. којим је почело територијално утемељење модерне Србије, дакле у односу на друге; и доношење Сретењског устава 1835. од стране својих, народних представника. Ми, поштовани грађани, данас славимо слободу и независност на простору у коме живимо и славимо што је тај простор држава коју настојимо да уређујемо по највишим грађанским законима и у којој све време унапређујемо демократска начела, људска права и поштовање свих верских опредељења и националности. Зато и ја и моја породица, заједно са вама, Сретење доживљавамо као дан када обележавамо прошлост а припремамо и славимо будућност Србије“ - истакао је Престолонаследник Александар у својој честитци.
Прочитајте још: Китаровићка председнички мандат почиње пуцњем из топа(ИНТЕРВЈУ) Милан Видојевић: Завршни чин уништења Срба десиће се изнутра
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА