Најновије

Аргументи: Зашто је Обама као амерички Горбачов

ВАШИНГТОН- Сједињене Државе ни политички, ни војно, ни економски нису оно што су биле пре десет година. То потврђује и украјинска криза – оценио је Леонид Решетњиков, директор Руског инстирута за стратешке студије.
Решетњиков (Фото: pravoslavie.ru)

Решетњиков (Фото: pravoslavie.ru)

У интервјуу „Свободној Преси”, он је нагласио да га данашње САД подсећају на совјетски период владавине Михаила Горбачова. У наставку истог интервјуа, Решетњиков је рекао и ово: „Американци на спољном плану нижу неуспех за неуспехом. А сами неуспеси су резултат – смањене снаге. Барак Обама се баш зато шепури и покушава да јаким речима то прикрије и да подгреје идеју америчке хегемоније и доминирања. Али, његови наступи су неубедљиви. Зато и покушава да увреди и Русију и Владимира Путина. Да, Барак Обама је амерички Михаил Горбачов. Амерички Горби. Или, нешто веома блиско томе. Обама је у свом последњем обраћању Конгресу тврдио да је руску економију разбио у парампарчад, а још је саопштио да ће САД помагати „прифронтовским државама”. А шта значе сама формулација „прифронтовске државе”? Какав фронт Обама има у виду? Њега иритира што се о Путину говори као о победнику, а о њему као о губитнику. Зато је у том говору тврдио да је он победник, а Путин губитник јер су му САД „поцепале економију”. Он је љубоморан на Путина. Сећам се 2009. године. Тада је Обама допутовао у Москву. Већ је био Нобеловац, а у Русији га је сачекала потпуна равнодушност. Они који су организовали његову посету, испричали су ми да је био обесхрабрен таквим односом. Изгледа да је злопамтио да га Руси нису оценили и прихватили.
Прочитајте још:Украјинци истерани из 13 насеља у околини ДебаљцеваСнег паралисао Чикаго, одложено 2.000 летова
Решетњиков је, иначе, телевизији Царград – поводом одлуке Парламентска скупштина Савета Европе да руску делегацију лиши права гласа - рекао да је ПССЕ у основи бескорисна и често пропагандистичка институција која врши притисак на Русију. А да се у последње време претворила и у трибину русофобсих снага. Њихов циљ је – а реч је о водећим земљама Европе под руководством САД – дестабилизација режима, дестабилизација ситуације у Русији. Што је најважније, ради се о покушају дестабилизације и свргавања нашег председника. Само, не узимају у обзир чињеницу да је у Русији однос према ПССЕ, благо речено, негативан. Већина људи који се у Русији баве политиком – ту институцију сматра форумом наших непријатеља и дебила. Да, многи управо тако мисле. Зато, кад нас такви лишавају права гласа у таквој организацији (ПССЕ), већина оних које занима политика говори: хвала Богу, нису нам ни за шта потребни те полузлице. Ето, тај моменат нису узели у обзир. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА