Најновије

Ако Грчка изађе из Европске уније, Руси ће освојити Балкан?

Грчка ће тражити нове партнере, а Русија ће свакако бити прва. Русија има новац, своје интересе на Балкану, а постоји и културолошка блискост између две православне земље - наводи немачки лист.
Ако Грчка изађе из Европске уније, Руси ће освојити Балкан?(Фото: ibtimes.co.uk)

Ако Грчка изађе из Европске уније, Руси ће освојити Балкан?(Фото: ibtimes.co.uk)

Грчка ће се у случају изласка из еврозоне неминовно приближити Русији, а то ће отворити простор за додатно јачање руског утицаја на Балкану. – Ако Грци изађу из монетарне уније, под знаком питања ће бити и њихово чланство у ЕУ и Шенген зони. Излазак било које чланице из еврозоне ће довести и до општег пада поверења и солидарност преосталих земаља, што би био огроман терет за унију базирану на партнерским односима – наводи лист. Потенцијални излазак Грчке из ЕУ би имао и далекосежне стратешке последице по Европу и тако би поново биле промешане карте. – Грчка ће тражити нове партнере, а Русија ће свакако бити прва. Русија има новац, своје интересе на Балкану, а постоји и културолошка блискост између две православне земље – наводи немачки лист. Наравно, чвршће везе Грчке и Русије са собом повлаче и нове проблеме за НАТО. Алијанса би имала више проблема да ојача позицију на истоку Европе, ако се Атина из неког разлога успротиви.
Прочитајте још:(ВИДЕО) „ИГРАЈ РУСИЈО ПЛАЧИ ЕВРОПО“: Погледајте мотивациони спот Новоруских борацаЗАХАРЧЕНКО: Американци увелико испоручују Украјини и оружје и муницију
Извор: faz.net, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА