Најновије

Исламска комисија за људска права оптужује Шарли Ебдо за исламофобију

ЛОНДОН - Исламска комисија за људска права (IHRC), организација са седиштем у Лондону, прогласила је француски сатирични недељник Шарли Ебдо исламофобом године.
Терор у Паризу (Фото: ЈуТјуб)

Терор у Паризу (Фото: ЈуТјуб)

IHRC образлаже да је лист заслужио награду због 'континуираног подстицања исламофобног осећања кроз карикирање Мухамеда као терористе и исмевања вере". "Стално исмевање муслимана је део културе мржње, чија је сврха маргинализација, даље отуђивање и даље угрожавање заједнице која је 'етикетирана' слично као што су били Јевреји у нацистичкој Немачкој", наводи се у саопштењу IHRC, преноси муслимански портал 5 стубова. Међу онима који "шире дезинформације о исламу и доприносе стварању негативне медијске слике о муслиманима" су и телевизија Фокс и филм "Амерички снајпер".
Прочитајте још: Без лимита: Меркелова тражи формирање војске Европске уније!Скандал: Колинда се сликала са усташким грбом! (ФОТО)
Највећи исламофоб године је и британска министарка полиције Тереза Меј, коју оптужују да је "водећа снага у увођењу репресивних закона усмерених против муслиманских заједница". Додељене су и позитивне награде, а међу њиховим добитницима су се нашли и становници градића Колд Лејк у Канади, који су својим суграђанима помогли да очисте и поправе ђжамију уништену у антимуслиманском нападу прошле године. Извор: 24sata.hr  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА