Најновије

Анти-ратни протести испред Саудијске амбасаде у Техерану

ТЕХЕРАН - Више стотина људи протестовало је данас испред амбасаде Саудијске Арабије у Техерану због ваздушних удара на Јемен, које од 26. марта изводи међународна коалиција предв
Техеран (Фото: Википедија)

Техеран (Фото: Википедија)

На скупу, за који претходно није издата дозвола, учествовало је око 500 људи. Учесници протеста су узвикивали: „Срам да вас буде, напустите нашу земљу” затраживши затварање амбасаде Саудијске Арабије у Техерану. Саудијска Арабија, која с Јеменом дели дугачку границу, је 26. марта са земљама Залива и САД почела бомбардовање положаја шиитских побуњеника Хута, пошто су они заузели делове Јемена. Војну акцију у четвртак је оштро осудио ирански врховни верски вођа ајатолах Али Хамнеи који је рекао да коалиција врши „криминалне акције”.
Прочитајте још:Канада шаље војнике у Украјину!Најбољи бомбардери, бродови и ракете САД иду у Азијско-пацифички регион
Побуњеници под контролом држе Сану, територије у централном и западном делу Јемена и делове града Адена, који је актуелни председник Абд Рабо Мансур Хади морао да напусти. Према подацима Светске здравствене организације, од почетка конфликта у Јемену је убијено готово 650 људи, а више од 2.000 је рањено.
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА