Најновије

Египат: Најмање 14 мртвих у два напада исламиста на Синају

У два бомбашка напада египатских џихадиста лојалних Исламској држави, јуче је на Синају убијено најмање 14 људи, укључујући 11 припадника безбедносних снага.
Фото: Би Би Си принтскрин

Фото: Би Би Си принтскрин

"Синајска провинција Исламске државе", раније Ансар Бејт ал-Макдис, која се заветовала на оданост екстремистичкој Исламској држави, преузела је одговорност за нападе. У једном од напада, погинуло је шест египатских војника, а двојица су рањена. Њихово возило наишло је на бомбу постављену на пут на северу Синајског полуострва, које је постало упориште "Синајске провинције Исламске државе". У бомбашком нападу близу града Шеик Зувејда погинуо је један официр и четири војника, прецизирали су званичници. Неколико часова касније, аутомобил с експлозивом, који је возио бомбаш самоубица, улетео је у полицијску станицу у граду ел-Ариш, а у нападу је погинуло осморо људи, док је 45 рањено, пренео је АФП. Међу погинулима су петорица полицајаца и један цивил, саопштило је Министарство унутрашњих послова. Египатске снаге безбедности често су биле мета напада након свгавања исламистичког председника Мохамеда Морсија 2013. и жестоког обрачуна власти са његовим присталицама. За неке од најсмртоноснијих напада, одговорност су преузеле група Ансар Бејт ал-Макдис, која је променила име у "Синајска провинција ИС" прошле године пошто се заклела на верност ИС, као и група која себе зове Анџад Миср или Војници Египта.
Прочитајте још:Мадуро: Не верујем Вам, председниче Обама!МАСАКР У СИРИЈИ: Преко 40 људи убијено – међу страдалима петоро деце!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА