Најновије

"The Independent": Ватикан и хомосексуалне оргије

ЛОНДОН - Британски лист "The Independent" објавио је текст у којем анализира Ватикан и католичку цркву, оцењујући да би Ватикан због скандала који укључују и хомосексуалне оргије ватиканских свештеника могао доживети катастрофалан одлив и смањење броја верника.
Ватикан (Фото: ЈуТјуб)

Ватикан (Фото: ЈуТјуб)

Овај лист наводи случај високог свештеника Ватикана који је учествовао у хомосексуалним оргијама, али истиче првенствено случај свештеника који је пореклом из Демократске републике Конго, а који је извршио убиство једне жене. Наиме, Гратјен Алаби, свештеник из Ватикана, убио је једну жену, а пре тога је за њега процурела информација да је био у интимној вези са једном другом женом са којом је има и дете. Наводи се и случај италијанског града Ровиго на северу Италије, где је мушкарац стар 32 године анонимно пријавио свештеника због сексуалног напада. Такође, ту је и случај мушкарца старог 50 година који је на Фејсбуку објавио фотографије експлицитног садржаја једног од високих представника Швајцарске гарде, милитантне институције која је задужена за безбедност Ватикана.
Прочитајте још:Süddeutsche Zeitung: Путин уплаћује Грчкој 10 милијарди евра!?НАЈВАТРЕНИЈА РУСКА РАДИКАЛКА: Секси Марија против америчке доминације! (ФОТО)
Лист наводи да је папа Франциско учинио храбар потез који би могао вратити поверење верницима када је изјавио и признао постојање проблема педофилије међу католичким свештеницима. "The Independent" наводи да велики број скандала Ватикан доводи у незгодну позицију, те да због свих ових проблема католичка црква може имати дугорочне последице и смањење броја верника. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА