Најновије

(ИНТЕРВЈУ) Четнички командант Живковић: Србија, Македонија и Црна Гора треба сложно да ударе на Албанце

БЕОГРАД - Данас су нам стигли извештаји од наших људи са терена да су се сукоби окончали, али ће делегација Четничког покрета по већ донешеној одлуци отићи у Куманово, и мени је важно лично уверим какво је стање - каже за Правду четнички командант Братислав Живковић.
Живковић на фронту Новорусије (Фото: Правда)

Живковић на фронту Новорусије (Фото: Правда)

- Моја посeта ће протећи у састанцима са разним званичнима са којима имам лични контакт већ дуже време, а посетићемо и значајна историјска места у околини Куманова. Не треба да подсећам да је Куманово и уопште област Пчиње од историјског значаја за наш Четнички покрет. Ту смо се формирали и званично ступили на историјску сцену, ту нам је добро бити увек у заштити и српског и православног становништва. Ту се осећамо као код своје куће. Тероризам нема име, нити презиме. Нарочито садашњи, исламски који је зло света. Шиптари, јасно је, активирали су се за рачун пре свега Америке и она је та која стоји иза свега - сматра Живковић. Зашто Срби да бране Македонију када је она признала Косово и 1999. године омогућила НАТО трупама да окупирају део наше територије? Могу да вам одговорим да су у позадини родбинске, историјске и свакаве везе, али зашто Четнички покрет креће на место напада шиптарских терориста је веома просто. Тамо живе Срби! Тамо живе православци! Тамо живи наш народ исте крви и вере. То што је Македонија признала непостојећу и лажну државу "Косово", за нас је неважно јер ми не идемо да бранимо Македонску издајничку власт, као што и на Косову и Метохији нисмо бранили Милошевића већ свету српску земљу, Лазареву клетву, нашу колевку и место српског завештања. Да ли су српски четници добродошли у Македонији? Да ли смо добродошли код македонских шовиниста, мислим да нисмо, али то могу рећи и за црногорске и за бугарске... али то нас не интересује. Обичан народ страда од истог зла од којег смо и ми страдали. И нека се нико не заварава да сутра неће шиптарски терористи пробати исту акцију у Прешеву или Бујановцу, можда и Лесковцу. Народ је срећан због наше подршке. Примили смо на стотине позива и порука у којима нас поздрављају, подржавају и захваљују се на подршци. Змију треба ударити у главу, а ова шиптарска је измигољила и показала да се крије на Косову и Метохији. Зато сви сложно требамо ударити на њу, и Србија и Македонија и Црна Гора којој се исто спрема. А ми четници ћемо бити ударна песница коначног слома америчког хегемонизма и шиптарског тероризма на Балкану. Ваш Четнички покрет има сарадњу са сличним организацијама из Бугарске, они су били са вама у Новорусији. Да ли ће Срби и Бугари заједно бранити Македонију од албанских терориста? По овом питању нисам стигао да се чујем са Бугарима, али свакако, у скорије време ћемо морати да сви заједно седнемо и донесемо пре свега платформу за превентивно и дугорочно деловање против америчког и исламског тероризма и хегемонизма на Балкану. Неће вала више други да нам кроје судбину. Морају православни да узму своју судбину у своје руке.
Прочитајте још:Терористи открили план напада на Куманово, формира се република ИлиридаОво су терористи који пуцају у Куманову!? (ФОТО)ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПРЕТЕ: Потпуни рат у Македонији почињемо 12. маја!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА