Најновије

ХИБРИДНИ РАТ: Нова стратегија Запада против Русије - медијска индоктринација младих

МОСКВА - САД и НАТО воде „хибридни рат“ против Русије, који подразумева пет до десет година информативне индоктринације младих Руса с циљем изазивања „обојене револуције“ – наводе руски војни аналитичари.
Владимир Путин - лидер Руске Федерације (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин - лидер Руске Федерације (Фото: kremlin.ru)

У тој етапи у нападнутој држави обликује се опозиција власти међу младима, која је оријентисана на западне вредности. Тако се припрема тло за „обојену револуцију“ и смену режима. По правилу, кориштење војних метода је минимално или се остварује путем дистанцираних напада без употребе копнене војске. Разрада нове стратегије вођења рата представља нову етапу у историји човечанства, кад стратегију сукоба разрађују политичари и економисти, а не војници. Држава која води „хибридни рат“ трпи минималне губитке, а временом нема ни финансијских трошкова, јер их пребацује на – нападнуту државу. При томе, чува животе својих војника и тако избегава друштвене немире попут оних које су САД имале током вијетнамског рата. Док САД и НАТО оптужују Русију за увођење „хибридног рата“ у Украјину и на Крим, Запад спрема информативну офанзиву на руске просторе – упозоравају руски војни оперативци. „Ако узмемо у обзир три аспекта вођења хибридног рата – економски, информациони и војни – онда је Русија спремна да одговори на два“ – наводи Михаил Тимошенко, независни војни стручњак. Он сматра да за Русију најслабија карика у „хибридном рату“ остаје информациони аспект. „Читав свет говори на енглеском, па у условима раста улоге друштвених мрежа Запад, односно НАТО, има очигледну предност. Пошто информационо подручје често зависи од финансија – и снага Русије зависиће од развоја економије“ – сматра Тимошенко.
Прочитајте још:Ричард Бренсон предложио Украјини да легализују наркотике!Нереди у Чешкој: Ухапшено 57 људи на скупу анти-ЕУ странке, која подржава српско Косово!
Александер Вершбоу, заменик шефа НАТО-а, изјавио је у Риги на међупарламентарној конференцији представника држава ЕУ за питања вањске политике и безбедности, да је НАТО спреман за „хибридни рат“. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА