Најновије

Мекинро: Ђоковић није човек

ПАРИЗ- Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро сматра да је Новак Ђоковић убедљиво највећи фаворит за освајање Ролан Гароса, а признао је и како понекад, гледајући га како игра, посумња да је Србин уопште - људско биће.
Акробатика Новака ђоковића (Фото: Grace Donnelly/BNP Paribas Open)

Акробатика Новака ђоковића (Фото: Grace Donnelly/BNP Paribas Open)

Мекинро каже како му је тешко да замисли како Ђоковић може да изгуби у Паризу. - Некада делује као да није човек, као да је непобедива машина! Што је најбоље, тешко је замислити да може поново да изгуби. Једини за кога мислим да би могао да савлада Новака је Рафа или можда неки велики момак, са јаким сервисом, којем тог дана баш све буде полазило за руком. Мада ми је и то немогуће када се игра на три добијена сета - признао је Џон Мекинро. Американац је рекао да једино велики притисак који је на Ђоковићем леђима би могао да га мало удрма у Паризу. -Ако ишта може да му нашкоди, то је онда тај притисак. Али, он је толико добар да му вероватно ни то неће засметати, јер је сјајно припремљен. Остаје могућност, ипак, да му то засмета, јер ће сигурно и он у једном моменту помислити "сад би требало да ово освојим" - сматра Мекинро. Легендарни тенисер, освајач седам грен слем титула у каријери, од којих ниједна није из Париза, види Ђоковића као некадашњег себе. Када се Мекинро пробијао до врха, на трону су се смењивали Џими Конорс и Бјерн Борг, као што су испред Новака били Роџер Федерер и Рафаел Надал.
Прочитајте још:Гаске: Ђоковић и Мареј су досадниЂоковић: Желим трофеј!
- Био сам и ја некад као Новак. Желео сам да се пробијем поред Борга и Конорса, да завредим њихов респект. То је било јако тешко, јер и они желе да освоје све могуће трофеје, сваког да победе. На крају, нисам освојио толико грен слем титула као њих двојица, али сам свакако заслужио њихово поштовање. Мислим да Ђоковић ради исту ствар, с тим што је он сигурно бољи играч него што сам ја био. Ипак, он је притискао Роџера и Рафу, правио их бољим тенисерима, као што су то учинили и они од њега. И зато има њихов респект - повукао је аналогију Џон Мекинро. Извор: Евроспорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА