Најновије

Кина оштро одговорила Американцима за упад у ваздушни простор

ПЕКИНГ - Пекинг је уложио протест Вашингтону јер је амерички шпијунски авион прошле недеље летео изнад делова Јужног кинеског мора, на чији највећи део Кина полаже право, саопштило је данас кинеско министарство иностраних послова.
Ј-11Д (Фото: lt.cjdby.net)

Ј-11Д (Фото: lt.cjdby.net)

Портпаролка тог министарства Хуа Чуњинг је на редовном брифингу рекла као је Кина затражила од САД да исправе грешке и избегавају "неодговорне речи и дела" поводом Јужног кинеског мора. Хуа је рекла како слобода пловидбе и надлетања ни у којем случају не значи да војни бродови и авиони неке стране земље могу да угрозе легитимна права једне државе и безбедност летења и пловидбе. Амерички авион је летео изнад подручја на којима Кина гради седам вештачка острва. Вашингтон је тај лет означио као "потпуно на месту", али Кина истиче како су њиме угрожена њена острва и морски гребени.
Прочитајте још:Од Велике Србије до велеиздајеКОСОВУ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ КУМАНОВА: Спрема се терористички напад, сви су у приправности?!
Кинески државни лист Глобал тајмс објавио је данас да је рат између Кине и САД око Јужног кинеског мора неизбежан уколико Вашингтон не престане да тражи од Кине да обустави градњу вештачких острва. Кроз Јужно кинеско море се годишње одвија поморска трговина у вредности од пет билиона долара. На делове тог мора право полажу и Филипини, Вијетнам, Малезија, Тајван и Брунеји. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА