Најновије

Пресуда Шешељу при крају?

Хашка "сага" о Војиславу Шешељу која траје скоро 13 година ускоро би могла да се заврши изрицањем пресуде.
Др. Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Др. Војислав Шешељ (Фото: СРС)

На то упућује став Жан-Клода Антонетија, главног судије Претресног већа, којим је скренуо пажњу да је доношење пресуде лидеру радикала, који је тренутно на слободи, важније од "препуцавања" оптуженог и тужиоца које траје месецима. - Претресном већу је за доношење одлука потребан мир како би се посветило доказима на којима почива оптужница против Војислава Шешеља. Бављење поднесцима оптуженог и тужиоца смета доношењу пресуде у најкраћем могућем року. Не би требало да трошимо толико времена. Најбитније је утврдити да ли је он крив или невин - навео је Антонети у издвојеном мишљењу. Овај став је у оквиру одлуке у којој пише да судије нису надлежне за захтев Шешеља да се Серж Брамерц суспендује, јер је узимао новац од хрватских власти, написао: - Питање које је изнео оптужени је значајно јер покреће могућност везе између политичких власти и тужиоца, и то тужиоца једног међународног суда. Када неки оптужени изнесе теоретску могућност такве везе, сматрам се обавезним да на то одговорим, али ми је за то неопходна судска надлежност, коју нажалост немам. Све ово отвара и могућност да Претресно веће практично неће ни враћати Шешеља у Хаг, што је тражио Брамерц, али и Жалбено веће, јер је "прекршио услове под којима је новембра прошле године пуштен на привремену слободу". Према овом сценарију, њему би позив из Холандије могао стићи тек када дође време за изрицање пресуде.

Нисам наручио убиство Николића

Први човек радикала изјавио је јуче у Вишем суду у Београду да "није наручио убиство Томислава Николића". Он је на рочишту, по тужби против листа "Блиц", који је објавио да је председник СРС из Хашког трибунала наручио убиство првог човека Србије, које је наводно требало да изврше припадници "земунског клана", рекао: - Та информација је потпуна измишљотина и нанела ми је велики душевни бол и патњу. Никада нисам упознао ни Бојовића, ни Симовића. Он је рекао да је суд донео одлуку да се на следећем рочишту, 18. септембра, саслушају тадашњи министар унутрашњих послова Ивица Дачић и директор БИА Саша Вукадиновић.
Прочитајте још:Захарченко 9. маја довлачи тешку артиљерију у Доњецк: Одржаћемо војну Параду па макар падала киша украјинских грантаПосле отцепљења Космета, ЕУ уцењује Србе и због Путина
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА