Најновије

Крваре вам десни и имате проблем са столицом? Под стресом сте!

Стрес је болест савременог доба од које пати скоро 90 одсто становништва сваке земље. Њега узрокују брз темпо живота, трка за новцем, најчешће због његовог недостатка, проблеми личне природе настали услед отуђености, као и лош начин исхране и недовољна посвећеност физичкој активности.
Под стресом сте? (Фото: pixabay.com)

Под стресом сте? (Фото: pixabay.com)

Стручњаци упозоравају да стрес буквално изазива испаравање преко потребних материја у организму, што се манифестује са седам невероватних знакова на нашем телу. С обзиром на то да их је лако уочити, постоји начин и да се лако регулишу појединим намирницама и мало здравијим начином живота.

Витамин Ц за орално здравље

Крварење десни, али и друге оралне проблеме изазива недостатак витамина Ц. Њега има највише у бобичастом и цитрусном воћу, зеленом поврћу, аспарагусу, авокаду, броколију, мангу, кељу, луку, папаји, грашку, спанаћу и парадајзу.

Рибом, купусом и спанаћем до лепих усана

Пукотине у угловима усана најчешће настају услед недостатка витамина Б, посебно Б6. Њега има га у шаргарепи, пилетини, јајету, риби, месу, грашку, спанаћу, семену сунцокрета, авокаду, банани, пасуљу, броколију, интегралном пиринчу, купусу, кукурузу и кромпиру.

За нервозне зубе јаја, печурке...

Шкргутање зубима такође може да буде последица недостатка витамина Б, али овог пута Б5. Његова количина у организму може се надоместити говедином, јајима, свим врстама свежег поврћа, печуркама, лешницима, морском рибом и целим ражаним брашном. [caption id="attachment_472025" align="aligncenter" width="640"](Фото: pixabay.com) За нервозне зубе јаја...(Фото: pixabay.com)[/caption]

Магнезијум неопходан стомаку

Стрес утиче на то да организам веома брзо губи оптималне количине магнезијума, због чега се јављају проблеми са стомаком - често смењивање затвора или опстипације и дијареје. Магнезијум треба уносити с хељдом, сојом, орасима, тамним зеленим поврћем, шаргарепом, пасуљем, слатким кромпиром, семеном сунцокрета и бундеве, авокадом, рибом и месом.

Орашасти плодови чине нокте квалитетнијим

Беле цртице на ноктима често се приписују недостатку калцијума у телу, међутим, њих заправо изазива мањак цинка. Тај минерал неопходан је за бројне процесе у организму, па је важно уносити га из рибе, меса, семена сунцокрета, семена бундеве, ораха и лешника, шкољки, краба и сира чедра.

Воћем и поврћем против инфекција

Честе инфекције дисајних путева и грла не изазива недостатак витамина Ц, како се најчешће верује, већ мањак витамина А. Он се може надокнадити рибљим уљем, зеленим, црвеним, наранџастим и жутим воћем и поврћем, аспарагусом, броколијем, шаргарепама, папајом, бресквама, бундевом, црвеним паприкама, спанаћем и жутим тиквицама. [caption id="attachment_472026" align="aligncenter" width="640"]Воћем против инфекција (Фото: pixabay.com) Воћем против инфекција (Фото: pixabay.com)[/caption]

Кожу чисте витамини Е и А

Недостатак витамина Е и А из организма најчешће се манифестује израслинама на кожи - пре свега у пределу бутина и на рукама. Та два елемента има у различитим уљима, тамнозеленом лиснатом поврћу, лешницима, интегралном пиринчу, јајима, млеку, алгама, органском месу, соји, овсеним пахуљицама и кромпиру.
Прочитајте још:Технике ослобађања од стреса – није лоше знати!Ова жена је осам месеци пила сок од шаргарепе и излечила је рак!Невероватно: Шта зуби откривају о вашем пенису?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА